Sur'un güvenliği Asuman'a teslim

Sur İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan Asuman Karacık, tarihi sokaklarda ekiplerle yaptığı uygulamalarla dikkati çekiyor. Karacık "Sur'da kötü günler geride kaldı"

Haberler 17.01.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinde geçen yl PKKl teröristlerin açt hendek ve kurduu barikatlar kaldrmak için düzenlenen operasyonlara katlan Asuman Karack, Sur lçe Emniyet Müdürü olarak atand. Yaklak 9 yldr Diyarbakrda olan ve Emniyet Müdürlüü bünyesinde çeitli ubelerde görev alan Emniyet Müdürü Asuman Karackn Sura atanmas sevinçle karland.

Geçen yl PKKllarn çukur kazp, barikat kurup yaam hiçe sayan saldrlar gerçekletirdii ve bu nedenle vatandan büyük maduriyet yaad Sur ilçesinde emniyet müdürlüü görevine, Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslann onay ile Asuman Karack, getirildi. Yaklak 10 gün önce ilçedeki görevine balayan Karack, bu süreçte tarihi sokaklarda ekiplerle yapt uygulamalarla dikkati çekiyor.

Surda geçen yl çukur kazan ve bombal saldrlar düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirildii operasyonlarda da görev alan Karack, ilçe sakinleriyle ksa sürede kaynat.

Vatandalar tanma imkan bulduklar Karacka büyük ilgi gösterdi. Adeta açk hava müzesi konumundaki ilçede bata Gazi Caddesi olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda vatandalarla bir araya gelen Karack, onlarla sohbet ediyor, skntlarn dinliyor. Ziyaretlerinde kadn bir emniyet müdürünü ilk kez gördüklerini ifade eden esnaf, güvenlik güçlerine her türlü destei verdiklerini dile getirdi.

- Vatandamzn yanlarndayz

Karack, yapt açklamada, Diyarbakrda 9 yldr görev yapt için kenti ve kentte yaayanlar çok iyi tandn söyledi.

Geçen yl Surda teröristlere yönelik operasyonda yer aldn vurgulayan Karack, Surda kötü günler geride kald. Bundan sonra halkmzla ele ele verip huzur ve güvenlii sürdüreceiz. Halk devletine güveniyor. Sürekli ziyarete geliyorlar, her zaman yanmzdalar. Bunun için kendilerine teekkür ediyoruz. dedi.

Vatandalarn kendisine yakndan ilgi gösterdiini kaydeden Karack, kadnlarla daha çok iletiim kurduklarn, beylerin de duyduklar memnuniyeti dile getirdiini bildirdi.

Karack, vatandan gece gündüz demeden istedii vakit kaplarn çalabileceine iaret ederek, Vatandamzn her zaman yanlarndayz. Gece sabaha kadar ara sokaklarda uygulama yapyoruz. 10 günde aralarnda uyuturucu satclarnn da yer ald çok sayda suçluyu yakaladk. ifadelerini kulland.

Karack i yerinde arlamak isteyen esnaf Mesut çiçekli, ilçeni tarihi ve turistik önemine deinerek, böylesine tarihi bir ilçeye kadn emniyet müdürü atanmasndan mutluluk duyduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git