Susuzluk enerjiden

Kavurucu yaz sıcağında Diyarbakır enerjide yaşanan kesintiler yüzünden, kerbela hayatı yaşıyor. Kentin bir çok bölgesine su venilemez hale gelindi?

Haberler 27.07.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, Diyarbakrda yaanan içme suyunda kesinti olabileceine dair uyarda bulundu.

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon (DSK) Genel Müdürlüü, elektrik kesintilerinin içme suyuna etkilerini ve su tasarrufuna ilikin duyuruda bulundu. Duyuruda, Dicle Baraj Pompa stasyonu ile Gözeli su havzasnda sk sk elektrik dalgalanmalar ve kesintiler yaandn, bunun içme suyu salayan su pompalarnn devre d brakmasndan dolay kente su verilmesini etkilediini kaydetti.

UZUN SÜRE SU KESNTLER

DSK duyurusunda u ifadeler yer verdi: Kentimize su salayan Dicle Baraj Pompa stasyonu ile Gözeli su havzasnda sk sk elektrik dalgalanmalar ve kesintileri yaanmaktadr. Bu nedenle içme suyunu salayan pompalarmz devre d kalmakta bu da kente su arzn önemli ölçüde etkilemektedir. Su arznda yaanan bu kesintiler tüketimin yüksek olduu yaz aylarnda halkmzn su sknts çekmesine neden olabilmektedir. daremiz bu amaçla ilgili kurumlar nezdinde gerekli giriimlerde bulunmakta ayrca teknik ekiplerimiz de içme suyu sistemimizin bu durumdan etkilenmemesi için azami çaba sarf etmektedir. Buna ramen halkmzn uzun süreli su kesintilerine maruz kalmamas için su tasarrufu konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git