Sütçe maratonu

Meclisin, bu haftadan itibaren yaklaşık 2 ay sürecek bütçe mesaisi başlıyor. Maliye Bakanı Ağbal, 2018 yılı bütçe tasarısını 24 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak.

Haberler 23.10.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclisin, bu haftadan itibaren yaklak 2 ay sürecek bütçe mesaisi balyor. Maliye Bakan Naci Abal, 2018 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarsn 24 Ekim Sal günü Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak.

TBMM Genel Kurulunda, gündemde bulunan uluslararas sözlemelerin onaylanmasna ilikin kanun tasarlar görüülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda ise 2018 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasars, 2016 Yl Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasars ile Saytay raporlarnn görüülmesine balanacak.

Maliye Bakan Abal, 24 Ekim Sal günü Bütçe Kanunu ile Kesinhesap Kanunu Tasarlarn Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak.

Tasarnn geneli üzerindeki görümelerin 30 Ekim Pazartesi günü yaplmasnn ardndan, bakanlklar ve kamu kurumlarnn bütçelerinin görüülmesine 31 Ekim Sal günü balanacak.

Bütçenin komisyondaki mesaisi 23 Kasm Perembe günü sona erecek. 2018 yl bütçe tasars ile 2016 yl Kesinhesap Kanunu Tasars, aralk ay içerisinde de Genel Kurulda görüüldükten sonra kabul edilecek ve böylece Meclisin bütçe mesaisi sona ermi olacak.

TBMM KT Komisyonu denetimlerine devam edecek.

Komisyon bünyesinde oluturulan alt komisyonlar, Türkiye Takömürü Kurumu ve bal müesseleriyle Zonguldak çay letmeleri Genel Müdürlüü ile de Rizede, 26 Ekim Perembe günü toplant yapacak.

Meclis çölyak Hastal Aratrma Komisyonu da çalmalarna devam edecek.

AK Parti, CHP, HDP ve MHPnin grup toplantlar yaplacak. AK Parti Grup Toplantsnda bu hafta milletvekillerine, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan hitap edecek.

Ana Sayfaya Git