Suudi Arabistan Başkonsolosunun konutunda inceleme yapılacak

Kaşıkçı'nın kaybolması soruşturmasında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosunun konutunda inceleme yapılacağı bildirildi. BM ise Başkonsolos ve konsolosluk çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı yaptı.

Haberler 16.10.2018 - 13:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Washington Post yazar Suudi gazeteci Cemal Kakçnn, Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna girdikten sonra kaybolmasyla ilgili oluturulan ortak çalma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosunun konutunda arama ve inceleme yapacak.

Alnan bilgiye göre, Kakç olaynn aydnlatlmas için oluturulan ortak çalma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililerin ilerleyen saatlerde Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosunun konutuna gelmesi bekleniyor.

Ortak çalma grubunda yer alan olay yeri inceleme ekipleri, dün Leventteki bakonsolosluk binasnda 9 saat süren inceleme yapmt.

Bugün de Türk ve Suudi yetkililerin, Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosunun konutunda arama ve inceleme yapaca bildirildi.

nceleme heyetinin banda stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan görevlendirilen bir basavcvekili ve bir cumhuriyet savcs bulunuyor. stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele, Asayi ve Olay Yeri nceleme ube Müdürlüklerine bal uzman personel de ekipte yer alyor.

BMden Suudi Arabistana dokunulmazlklar kaldrn çars

Öte yandan, Birlemi Milletler (BM), Kakç olaynn aydnlatlmas için Suudi Arabistan Bakonsolosu ve konsolosluk çalanlarnn dokunulmazlnn kaldrlmasn istedi.

Ana Sayfaya Git