Tırnakları arasında DNA örnekleri çıktı

Metruk evde öldürülen Muhammed'in tırnak arasında bulunan DNA örneği inceleniyor

Haberler 18.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde metruk bir evde yaral halde bulunduktan sonra kaldrld hastanede yaamn yitiren 8 yandaki Muhammed Veli Dümezin ölümünün arkasndaki sr perdesi araland. Usturayla öldürüldüü belirlenen Muhammedin trnak arasnda DNA örnekleri bulundu. Örnekler inceleme için kriminal laboratuvara gönderildi.

Olay, 22 Ocak çaramba günü çnar ilçesindeki Baalan Mahallesinde meydana geldi. Dümez Ailesi, çocuklar Muhammed Velinin kaybolduunu fark edince arama çalmalarna balad. Mahalle halknn da katlmyla yaplan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ar yaral halde bulundu. Yaknlar tarafndan Bismil Devlet Hastanesine götürülen Muhammed Veli, tedaviye alnd. Ancak doktorlarn çabalarna ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

TIRNAKLARI ARASINDA DNA ÖRNEKLER

Muhammedin ölümüyle ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda özel ekip görevlendirildi. Muhammedin ölümünü aratran özel ekip, yeni bulgulara ulat. Soruturmada Muhammedin usturayla yüzü, vücudunun deiik yerleri ve boaznn kesildii belirlendi. Otopside trnaklar arasnda DNA örnekleri bulundu. Örnekler kriminal laboratuvara mukayese için gönderildi.

Cinayetle ilgili baz ev ve iyerlerinde arama yaplm, çok sayda kiinin de ifadesine bavurulmutu. Muhammed Veli Dümezin days ve halasnn da olduu 3 kii gözaltna alnm ve çkarldklar mahkemede adli kontrol artyla serbest braklmlard.

Jandarma tarafndan yürütülen ve özel bir ekibin oluturulduu soruturmada katil veya katillerin bulunmas için çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git