Tabka operasyonu sürüyor, YPG'lilere zırhlı Hummer'ler

ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Rakka operasyonu devam ediyor. Şimdiye kadar Irak'ta ve Suriye'de sadece ABD askerleri, Irak ordusu ve Peşmergenin kullandığı ABD'ye ait Hummer zırhlı araçları Rakka operasyonunda YPG'lilerin de kullanmasına ilişkin fotoğraflar ve görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 02.04.2017 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-DEAn Suriyedeki önemli merkezi olan Rakkann DEAtan temizlenmesi için ABD destekli balatlan operasyon sürüyor. Operasyon kapsamnda kentin önemli ilçelerinden biri olan Tabka her yönden kuatlrken, Rakka ve Tabkann çevresinden kaçan siviller güvenli bölgelere nakledildi. Operasyon için DSGnin bir çok yönden Frat Nehri üzerinden Tabkaya sevkiyat yapt belirtilirken, daha önce kendilerine Kanada yapm zrhl araçlar gönderilen YPGlilerin, Amerika ordusuna ait Hummer tipi zrhl araçlar da kulland gözlendi.

YPGLLERE ZIRHLI HUMMERLER

Suriyedeki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Rakka operasyonuna katlan DSGnin içerisinde yeralan YPGlilerin, operasyon srasnda Hummer tipi zrhl araçlar kulland belirtildi. ABD ordusunun kulland Hummer tipi zrl araçlar, Irak ordusu ve Pemergeler de kullanyor.

Amerikan yönetimi yaklak 2 ay önce DSGnin kullanmas için yaklak 200 Kanada yapm zrhl arac Suriyeye göndermiti. Kanada merkezli bir firma tarafndan üretilen zrhl araçlarn el yapm patlayclara kar özel olarak tasarland, yüksek korumal ve çatma bölgelerinde askerler ile ayrca kolluk kuvvetleri tarafndan kullanlabilen taktik zrhl araçlar tam teçhizatl olup üzerine makineli tüfek, füze ve bomba atar monte edilebildii belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git