Tabletlerle haberleşme!

FETÖ soruşturmasında tutuklanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen bir sanık, ByLock programının kaldırılmasının ardından örgütün, iç haberleşmeyi sağlayan özel program yüklü tabletleri üyelerine dağıttığını anlattı.

Haberler 12.11.2016 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimine ilikin soruturmada tutuklanan ve etkin pimanlk yasasndan yararlanmak isteyen bir zanl, ifadesinde, ifreli haberleme program ByLockun kaldrlmasnn ardndan terör örgütünce üyelerine iç haberlemeyi salayan özel program yüklü tablet datldn belirtti.

FETÖnün darbe giriimine ilikin soruturma kapsamnda tutuklanan sank, kald Diyarbakr D Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan Türk Ceza Kanununun ilgili maddesi gereince etkin pimanlk yasasndan faydalanmak ve yeniden ifade vermek talebiyle Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna dilekçe gönderdi.

Talebin kabul edilmesi üzerine zanl, savclkta yeniden ifade verdi.

Zanl, ifadesinde, stanbulda üniversite eitimi ald yllarda cemaate ait bir yurtta 2 yl boyunca etüt sorumlusu olarak görev yaptn belirtti.

Yurda 15 günde aralkla bir kii geldiini kaydeden zanl, bu kii tarafndan düzenlenen sohbet programlarnda Fetullah Gülenin kitaplar okunmak suretiyle örencilere dini konularda bilgi verildiini anlatt.

Üniversite üçüncü snfa geçtikten sonra cemaat evine geçtii ve kendi aralarnda sohbet programlar düzenlediklerini bildiren zanl, evlerde yaplan toplantlarda Gülenin kitaplar ve vaazlarn videodan izlediklerini aktard.

Zanl, Bu toplant ve sohbetlerde hükümetin cemaate bask yapt, cemaatin ise hukuka aykr bir ey yapmad ve cemaate kar yaplan hakszlklar yönünde konuma ve yorumlar yaplyordu. ifadesini kulland.

ByLock programn tavsiye üzerine telefonuna indirdiini iddia eden zanl, ifadesinde unlar kaydetti:

Programda sadece 4 kii ile yazmalarmz oluyordu. Yazmalarda Gülenin vaazlar konuuluyordu. ByLock programndaki yazmalarn kendiliinden silinip silinmediini u an hatrlamyorum. Bu program telefonumdan geçen yl sildim ve kaldrdm. Daha dorusu bu program sistem üzerinden kaldrlm ve kullanlamaz hale gelmiti.

- ByLock kaldrlnca tablet datmlar

Geçen yl Bylock program ortadan kaldrlnca kendilerine program yüklü tablet datldn öne süren zanl, ifadesinde unlara yer verdi:

Yanlmyorsam tableti bana A.ç. isimli birisi getirdi. Tablete Tango isimli bir program yüklenmiti ama bu program bilindik Tango programndan farklyd. Kendi aramzda konuacamz program tablete hazr yüklenmiti. Programda konuacamz kiilerdi ekliydi. Kimin kiminle irtibat kuraca böylelikle belirlenmiti. Bu program üzerinde yazma yapmamz gerektii söylendi. Kullanm ekli herkese açk deildi. Programn cemaat mensuplarnn birbirleriyle yazmalar için hazrlandn düünüyorum. Onlarla kurduum iletiimin zayflamas nedeniyle tableti benden aldlar.

Zanl, 15 Temmuzdaki darbe giriiminden haberinin olmadn savunarak, ifadesinde etkin pimanlk hükümlerinden faydalanarak tahliyesini talep etti.

Talebi deerlendiren nöbetçi sulh ceza hakimlii, adli kontrol hükümlerince zanlnn serbest braklmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git