Tahir Elçi cinayetinde yeni suç duyurusu: Deliller karartıldı

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, Adli Tıp Kurumu'nun bazı çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundular. Vakıf, idari soruşturma için Adalet Bakanlığına başvuru yaptı.

Haberler 24.09.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir Elçi nsan Haklar Vakf, Tahir Elçi soruturmas kapsamnda Adli Tp Kurumunun baz yöneticileri ve çalanlarnn delil kararttna ilikin iddialar sebebiyle, ceza soruturmas için Bakrköy Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu, idari soruturma için Adalet Bakanlna bavuru yapt.

SUç DUYURUSU

Vakf tarafndan yaplan açklamada, Adli Tp Kurumu çalan Mehtap Altuun verdii bilgilerin sübut bulmas halinde bu bilgiler Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen Tahir Elçinin öldürülmesi ile ilgili soruturmada maddi gerçein ortaya çkmasna katk sunacaktr. Ancak Mehtap Altuun söz konusu beyanlar ile ilgili herhangi bir idari ve cezai soruturma yaplmamtr. Bu nedenlerle; Mehtap Altuun ifadesinde, ad geçen Adli Tp Kurumunun yöneticileri ve çalanlarnn Türk Ceza Kanununun 281. maddesinde düzenlenen suç delillerini yok etme, gizleme veya deitirme 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma ve 278. maddesinde düzenlenen suçu bildirmeme suçlarn iledikleri iddiasyla ceza soruturmas açlmas için Bakrköy Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmu, idari soruturma açlmas için de Adalet Bakanlna bavuru yaplmtr ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git