Tahir Elçi'nin öldürülmeden önceki yeni görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, 2 polisin de şehit olduğu olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Dört Ayaklı Minare’nin önündeki basın açıklaması yapan Elçi’nin yaşlı bir vatandaşı dinlediği sırada silah sesleri duyuluyor.

Haberler 15.12.2015 - 00:11 Son Güncelleme : 15.12.2015 - 00:11

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçinin öldürüldüğü, 2 polisin de şehit olduğu olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Dört Ayaklı Minarenin önündeki basın açıklaması yapan Elçinin yaşlı bir vatandaşı dinlediği sırada silah sesleri duyuluyor. Sesleri duyan Elçi, önce Bu ne ya diyor ardından neler olduğuna anlamak için biraz öne çıkıyor. Bu sırada kayıtta olan kamera dönüp sokağa giren PKKlıları çekiyor. Kamera ikinci kez döndüğünde Elçinin yere düştüğü anlaşılıyor.

İSTİHBARATIN PKKLILARI BAŞTAN BERİ TAKİP ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada istihbarat ekiplerinin, Balıkçılarbaşı semtinde polise saldırı düzenledikten sonra Elçinin olduğu sokağa giren 2 PKKlıyı yaklaşık 15 kilometre takip ettiğine ilişkin bilgiler netleşmeye başladı. Teröristlerin içinde bulunduğu taksinin mobese kamelarına yansıyan fotoğrafları ortaya çıktı. Görüntülerde, PKKlıların saldırı noktasına gelmek için Kayapınar ilçesindeki bir AVMnin önünde taksiye bindikleri anlaşılıyor. PKKlılar, Yenihal Kavşağında ana cadde yerine arka yolları kullanıyor. Havaalanı, Sento Kavşağı, Bağlar, İstasyon Meydanından geçen PKKlılar Urfa Kapıdan Sur ilçesine giriyor. Daha sonra Turistik Caddesinden saldırı noktası olan Balıkçılarbaşı semtine geliyor. İstihbaratçıların kullandığı bir araç, teröristlerin içinde olduğu taksiyi arkadan adım adım takip ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır