Tahliye çıktı!

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan ve yazar Ayşe Necmiye Alpay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada, İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı'nın tahliyesine karar verildi

Haberler 01.11.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kapatlan Özgür Gündem Gazetesi Yayn Danma Kurulu Üyesi Asl Erdoan ve yazar Aye Necmiye Alpayn da aralarnda bulunduu 9 sann, devletin birlii ve ülkenin bütünlüünü bozmak ve terör örgütü üyesi olmak suçundan yargland davada, tutuklu sanklar nan Kzlkaya ve Kemal Sanclnn tahliyesine karar verildi.

stanbul 23. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sanklar nan Kzlkaya ve Kemal Sancl ile tutuksuz yarglanan Aye Necmiye Alpay, Eren Keskin ve avukatlar katld.

Durumada söz alan avukatlar, tutuklu sanklarn tahliye edilmesini ve tutuksuz sanklarn da adli kontrol tedbirlerinin kaldrlmasn talep etti.

TAHLYE KARARI çIKTI

Tutuklu sank nan Kzlkaya, avukatnn beyanlarna katldn ve tahliyesini talep ettiini bildirdi. Kzlkaya, 441 gündür özgürlükten yoksun olduunu ve tecrit altnda bulunduunu belirterek, 16 Austosta gazeteme yüzlerce polis düman kalesini datrcasna geldi. Polisler, Size devletin gücünü göstereceiz. dediler. Ben hayatm boyunca hep devletin gücünü hissettim. nsanlar için önemli olan devletin gücünü deil, özgürlüü hissetmektir. Benim kalemimi kramayacaklar. Gazeteciyim, özgürlüümü istiyorum. dedi.

Cumhuriyet savcs, tutuklu sanklarn bu hallerinin devam etmesini ve eksik evraklarn tamamlanmasn istedi.

Talepleri deerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanklar Kzlkaya ve Sanclnn yurt dna çk yasa artyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, durumay eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Ana Sayfaya Git