Tahrik ve iyi hal tahliye getirti!..

Eşini öldürten kadına, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile tahliyedına, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile tahliye.

Haberler 12.05.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, kendisine iddet uygulayan ve aldattndan üphelendii 19 yllk ei Aziz Demiri (40), 10 bin lira karlnda kiralk katile öldürten Nuriye Demir (33) haksz tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 15 yl hapis cezasna çarptrld. Para karl cinayeti ileyen dris Yldrm arlatrlm ömür boyu, araclk yapan genç kadnn akrabas Hamdullah Yiiti ise 12,5 yl hapis cezasna çarptran mahkeme heyeti, çiftin kzlar A.D. ve cinayeti ileyen sann arkada Ö.G.nin ise beraatine karar verdi. dris Yldrmn tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, Nuriye Demir ve Hamdullah Yiitin ise tahliyesine hükmetti.

Merkez Yeniehir ilçesinde 26 Haziran 2017 tarihinde meydana gelen olayda, evli ve 6 çocuk babas kepçe operatörü Aziz Demir, çocuk bezi almak için gittii marketten evine dönerken, tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan sonra polise bilgi veren maktulün yaknlar, Aziz Demirin ei Nuriye Demirden üphelendiklerini söyledi. Nuriye Demir ve kz A.D.nin cinayetle balantl olabileceini deerlendiren polis, bu kiilerin telefon kaytlarn inceledi.

TELEFON VE GÜVENLK KAMERASINDAN KRALIK KATL TESPT

Cep telefonu kaytlarnda, Aziz Demirin ei Nuriye Demirin, dris Yldrm ve Hamdullah Yiit ile youn görüme yapt, kz A.D.nin de dris Yldrm ile olaydan 3 gün önce görümeye balad ve 72 kez mesajlat tespit edildi. Polis, Nuriye Demir ve kznn cinayet saatine yakn dris Yldrm ile iletiimlerinin dikkat çekici düzeyde yüksek olduunu da belirledi. Bölgedeki güvenlik kameralarnn incelenmesinde, marketten dönen Aziz Demirin, iki kii tarafndan takip edildii saptand. Takibi yapan kiilerin, cinayetten sonra olay yerine yakn bir durakta minibüse bindii belirlenirken, bunlardan birinin Aziz Demirin ei ve kz ile görüme yapan dris Yldrm olduu ortaya çkt. Yldrmn telefonunun, olay annda cinayet mahallinde sinyal verdiini belirleyen polis, güvenlik kamerasna taklan ikinci kiinin peine dütü. Yldrmn telefon kaytlarnda yaplan taramada, üphelinin Ö.G.yi 20 kez arad, 25 defa mesaj çektii, ikilinin 159 kez birbirini arad ve 4 bin 449 saniye görütükleri belirlendi. dris Yldrmn olaydan sonra Ö.G. ile 33 kez irtibat kurduunu belirleyen polis, bu kiinin cep telefonunun da olay yerinde sinyal verdiini tespit etti.

KRALIK KATL, TERÖR OPERASYONUNDA YAKALANDI

Soruturmann devam ettii 10 Temmuz günü Terörle Mücadele ekipleri, alnan ihbar üzerine bir eve operasyon yapt. Cinayet üphelisi dris Yldrmn yakaland evde çok sayda silah ve mühimmat ele geçirildi. Kriminal incelemede, olay yerinde bulunan 4 bo kovan ve maktulün vücudundan çkan 2 mermi çekirdeinin, evde bulunan silahlarn birinden atld tespit edildi. Bir aylk aratrmann ardndan cinayeti aydnlatan polis, Nuriye Demir, aabeyinin olu Hamdullah Yiit, damad A.K., kz A.D. ve cinayet srasnda dris Yldrmn yannda bulunan Ö.G.yi 20 Temmuz günü gözaltna ald. Nuriye Demir, Hamdullah Yiit, Ö.G. ve dris Yldrm tutuklanrken, A.K. ve A.D. tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Bu arada, Aziz Demirin telefonunda bir kadn ile cinsel içerikli fotoraf ve videolar bulundu.

ÖLDÜRMEK çN 25 BN, YARALAMAK çN 10 BN LRA

fadesi alnan Nuriye Demir, amcasnn olu Aziz Demir ile 19 yldr evli olduunu belirterek, Ailem zorla evlendirdi. Evlendiimden beri iddet görüyorum. Eim bana elektrik vermeye çalt. Beni aldatyordu. Dövdüünde ikayetçi oluyordum. Evden uzaklatrma karar bitmeden yeniden gelip dövüyordu. çamar makinesi hortumu ile beni ve kzm dövdü. Yine ikayet ettim. fadesini alp, braktlar. Bir kez parman gözüme sokmaya çalt. Dayanamayp, üvey aabeyimin olu Hamdullaha eimi vurmas için birini bulmasn istedim. dris ile bulutuumuzda, Temizleyeyim mi yoksa yaralayaym m? diye sordu. 2 ayandan yaralamasn söyledim. Öldürmek için 25, yaralamak için 10 bin lira istedi. 10 bin liraya anlatk. Eim birkaç kez eve porno kaset getirip, kzma izletti. Kzma cinsel tacizde bulunmak istedi ve boma giriiminde bulundu. Amacm öldürtmek deil, sakat brakmakt dedi.

SAVCI: HAKSIZ TAHRK ALTINDA SUçU LED

Soruturmay tamamlayan savclk, Nuriye Demirin Haksz tahrik altnda tasarlayarak eini öldürmeye azmettirme suçundan 18 yldan 24 yla kadar hapis, kiralk katili bulan Hamdullah Yiit ile 10 bin liraya cinayeti iledikleri öne sürülen dris Yldrm ve Ö.G.nin ise arlatrlm ömür boyu hapisle cezalandrlmas istemiyle iddianame hazrlad. çiftin kzlar A.D. hakknda da Üst soya kar kasten öldürmeye yardm etme suçundan ayr iddianame hazrland.

ddianamelerin kabulünün ardndan sanklarn yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. çiftin çocuklar A.D.nin 18 yandan küçük olmas nedeniyle kapal celse yaplan yarglamada karar bugün açkland.

çiftin çocuklar A.D. ve cinayeti ileyen dris Yldrmn arkada Ö.G.nin beraatine karar veren mahkeme heyeti, eini öldürten Nuriye Demiri önce arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptrd. Sann eylemini einden kaynaklanan haksz tahrik altnda ilediini belirten mahkeme heyeti, cezay 18 yla indirdi. Nuriye Demirin eylemden sonra ve yarglama srasndaki davranlarn lehine deerlendiren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi yaparak cezay 15 yla indirdi. Cinayeti ileyen dris Yldrm arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptran mahkeme heyeti, kiralik katili bulmada yardmc olan genç kadnn akrabas Hamdullah Yiiti ise 12,5 yl hapis cezasna çarptrd. dris Yldrmn tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme heyeti, Nuriye Demir ve Hamdullah Yiitin ise yurt dna çk yasa ile tahliye edilmelerine hükmetti.

Ana Sayfaya Git