Tam kapanma göçü uyarısı: Çok tehlikeli bir durum

Dr. Ahmet İnal, tam kapanma öncesi büyükşehirlerden tatil beldelerine ve köylere yoğun göç başladığını söyleyerek, "Bu çok tehlikeli bir durum. Şu anda bu hareketlenmeyle beraber büyükşehirlerdeki vakaların diğer illere yayılmasını göreceğiz. Belki de bu 17 gün sonunda vaka sayılarını istediğimiz kadar da düşüremeyebiliriz" dedi.

Haberler 30.04.2021 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Dr. Ahmet nal, 17 günlük tam kapanma öncesi özellikle büyükehirlerden tatil beldelerine ve köylere youn bir göç baladn söyledi. Dr. nal, Bu çok tehlikeli bir durum; herkesin mümkün mertebe bulunduu yerde kalp, bu hareketlenmeyi yapmadan kapanmaya girmemiz lazm ki 17 gün sonra bu vaka saylar düsün, aslnda amaç bu. Maalesef toplum olarak biz bunu galiba yanl anladk. 17 gün süre içinde bir yere, tatil beldesine ya da köyümüze gidelim deniyor; bu çok riskli bir durum. u anda bu hareketlenmeyle beraber büyükehirlerdeki vakalarn dier illere yaylmasn göreceiz. Belki de bu 17 gün sonunda vaka saylarn istediimiz kadar da düüremeyebiliriz. Maalesef bunu öngörmek zor deil. O yüzden insanlarmzn bulunduu yerde kapanmay geçirmesinde fayda var. Maalesef bunu yapmak zorundayz. Baka ansmz yok. çünkü vaka saylarmz çok yüksek. Bu vakalar düürmenin baka yolu yok. Vaka saylarn düürmek için kapanp, evde kalmak gerekiyor diye konutu.

EVDE BEYN MEGUL EDECEK EYLER BULMAK LAZIM

Dr. Ahmet nal, zamann evde geçirecek insanlara önerilerde bulunarak, Evde kaldnz zaman mümkün olduunca beyni megul edecek eyler bulmak lazm. Bu el ii veya çocuklarla oyun olabilir. Bir koltua yapp televizyon seyretmek deil, bir aktivite yapmak lazm. Bu ekilde insanlar aileleriyle birlikte olduklar zaman daha da mutlu olacaklar. Yine ayn ekilde beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Evde kaldmz zaman abur cubur beslenmeye bir eilim oluyor. Bunu engellememiz gerekiyor. Beslenmeye dikkat ederek, bol su tüketimi salamalyz. Evde mutlaka egzersiz yapmamz lazm. Evde egzersiz yapacak hiçbir ey bulamazsanz su bidonlarn elinize alp, yukar doru kaldrp indirirseniz bu da egzersiz olarak geçerlidir. Yani illa bir aletinizin olmas art deil. Evde kaldmz süre içinde bunlar yapmamz gerekiyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git