Tan'dan HDP çıkışı!

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Türkiye'de devletin, AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin bütün yanlışlarını söylediklerini ve siyasetlerinin ana ekseninin bu olduğunu belirterek, "Ama, HDP PKK'nın da yanlışına yanlış diyebilmeli. Ana mesele budur. HDP kendi siyasetini üretmelidir" dedi.

Haberler 03.12.2016 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irak Erbil merkezli K24 Televizyonuna konuan HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, HDPli vekillerin tutuklanmas ve gündem ile ilgili açklamalarda bulundu. HDPli Tan, Türkiyenin de u an en önemli sorununun Kürt Sorunu olduunu, HDP ile ilgili tutuklamalarn sorunu daha da çözümsüz hale getirdiini savundu. Tan unlar söyledi:

Mesele daha da içinden çklmaz bir hale geliyor. u an AKP yetkilileri ve sayn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan öncelikle meseleye güvenlik meselesi olarak bakyor. te PKKnn tam olarak sindirilmesi, PKKya dolayl dolaysz destek veren veya çevresinde olan her türlü unsurun tasfiyesi politikalarn uyguluyor. Peki bütün bunlar yaptnz, sonra ne yapacaksnz? Yani sonra Kürt meselesi ortadan kalkacak m? Veya bu kadar insan zanl, suçlu ve tasfiye edilmesi gereken kii olarak gördükten sonra kimlerle ne yapacaksnz? Bu sorularn cevab yok.

SLAHLAR KESN OLARAK SUSACAK

HDPli Tan, 2013 yl 21 Mart Nevruzunda okunan Abdullah Öcalann mesajn hatrlatarak öyle devam etti:

Türkiye içinden silahlara son verilmesi lazm, kesin bir dille ve tavrla. Kürtler Türkiyeyle savaarak m bir hak elde edecekler, Türkiye içinden anlaarak m? Anlaarak eer bir hak elde edilecekse silahlar susacak. Kesin olarak susacak. Sustu, susuyor, susar gibi yapyor, çekildim, çekilmedim, braktm, brakmadm deil. Kesin olarak ayn 2013 21 Mart Nevruz Günü Diyarbakr Meydannda Öcalann açk, net mektubundaki gibi kesin olarak silahlar susacak. Ve ondan sonra demokratik, ciddi bir mücadele devam edecek. Bu birincisi. kincisi Suriyede, Irakta ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Kürtlerin meru haklarn tanyacak. Yani nedir bu? Otonomidir, federasyondur, eyalet sistemidir, ne ise bunlar oturulup konuulacak. Yani havanda su dövülmeyecek.

PKKNIN YANLIINA DA YANLI DYEBLMEL

HDP olarak Türkiyede devletin, AKPnin, CHPnin, MHPnin bütün yanllarn söylediklerini ifade eden HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan öyle dedi: Siyasetimizin ana ekseni bu. Ama HDP PKKnin de yanlna yanl diyebilmeli. Ana mesele budur. Siz devletin, AKPnin, MHPnin, CHPnin bütün yanllarn nasl söyleyebiliyorsanz PKKnin de yanlna yanl deme mecburiyeti vardr. Birinci sorun budur. Ve özgün siyaset üretmelidir HDP. Kendi siyasetini üretmelidir. Ana mevzu budur.

Ana Sayfaya Git