Tanık olarak dinlenecekti; Yazıcıoğlu'nun koruma polisi kazada öldü

Ankara'da, kendi otomobilinin altında kalan polis memuru Erol Yıldız (49), hayatını kaybetti. Bir süre BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumalığını yapan Yıldız, Yazıcıoğlu ölümüyle ilgili davanın 23 Mayıs'ta görülecek duruşmasında tanık olarak dinlenecekti.

Haberler 17.05.2022 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada, kendi otomobilinin altnda kalan polis memuru Erol Yldz (49), hayatn kaybetti. Bir süre BBP Kurucu Genel Bakan Muhsin Yazcolunun yakn korumaln yapan Yldz, Yazcolu ölümüyle ilgili davann 23 Maysta görülecek durumasnda tank olarak dinlenecekti.

Kaza, saat 10.30 sralarnda Keçiörenin Ayval Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, Meclis Koruma Daire Bakanlnda görev yapan polis memuru Erol Yldzn 06 KHA 35 plakal otomobili çalmad. Bunun üzerine Yldz, otomobilini iterek çaltrmak istedi. Yldz, bu srada geri gelen aracn altnda kald.

Ar yaralanan ve ambulansla Gülhane Eitim Aratrma Hastanesine kaldrlan Erol Yldz, doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamad.

FADE VERECEKT

Erol Yldz, bir süre BBP Kurucu Genel Bakan Muhsin Yazcolunun yakn korumaln da yapmt. Yldz, Yazcolu ile beraberindeki 5 kiinin ölümüyle ilgili yürütülen soruturmaya FETÖ eleba Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatlar dorultusunda müdahale ederek, örgütün amaçlar dorultusunda yönlendirmede bulunup yardm ettikleri öne sürülen 19 kiinin yargland Kahramanmara 2nci Ar Ceza Mahkemesinde tank olarak dinlenecek 3 korumadan 1iydi. Yldz, 23 Mays Pazartesi günü görülecek durumaya Ankaradan SEGBS ile katlacakt.

SORUTURMA AçILDI

Yldzn ölümüne ilikin soruturma balatt. Ankara Cumhuriyet Basavcl, Yldzn ölümüne ilikin soruturma balatt.

Bu kapsamda bilgisine bavurulan N.K. isimli görgü tan, evinde bulunduu srada dardan gelen ses üzerine pencereye çktn belirterek, Dar baktmda, araç altnda bir çift ayak gördüm. Hemen 112 salk ekiplerine haber verdim. ifadesini kulland.

Ayrca basavcln talimatyla Yldzn ölümüne neden olan araç üzerinde bilirkii incelemesi yaptrlacak.

Erol Yldz, Yazcolu ile 5 kiinin ölümüne ilikin soruturmalara FETÖnün talimatyla müdahale edildii iddiasyla görülen 19 sankl davann 23-25 Maystaki celselerinde tank olarak dinlenecekti.

Ana Sayfaya Git