Tanışma Beraati!

DİYARBAKIR'da, evlilik vaadiyle tanıştığı M.D.'nin (36) evine zorla girip, tecavüz ettiği, telefonda cinsel tacizde bulunup, ölümle tehdit ederek parasını yağmaladığı iddia edilen Y.G. (20), 'tecavüz', 'yağma' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından beraat etti. Y.G.'yi 'cinsel taciz' ve 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan cezalandıran mahkeme, gerekçeli kararında tarafların birbirlerini tanıdıkları ve önceye dayalı bir ilişkileri olduğunu belirtirek, mağdurun soyut iddiası dışında sanığın suçları işlediğini gösterir kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini açıkladı.

Haberler 12.02.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde yaayan M.D., 23 Kasm 2013 tarihinde polis merkezine giderek, evlilik vaadi ile tant Y.G.nin zorla evine girdiini, kendisine tecavüz ettiini, ölüm tehdidinde bulunduunu ve tekmeleyerek çantasndaki 500 liray aldn söyledi. ikayet üzerine soruturma balatlrken, 7 Aralk 2013 tarihinde M.D.yi arayan Y.G., bulumak istediini söyledi. M.D.nin ihbar üzerine Asayi ube Müdürlüü ekipleri, sivil kyafetle buluma noktas çevresinde önlem ald. Gelen Y.G., sivil polislerce gözaltna alnd, üst aramasnda ruhsatsz tabanca bulundu.

M.D.nin iç çamarndan alnan sperm örnekleri ile Y.G.den alnan kan örnekleri karlatrlmak üzere Kriminal Laboratuvara gönderildi. Hazrlanan raporda, madurun iç çamarnda bulunan sperm örneinin, üpheliden alnan kan örnei ile uyumlu olduu belirlendi.

SERBEST BIRAKILDI, TELEFONLA TACZ ETT

Tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklan Y.G., soruturmann devam ettii dönemde M.D.ye cinsel taciz ve tehdit içerikli mesajlar gönderdi. M.G.nin telefonunu inceleyen savclk, üphelinin cinsel taciz mesajlar gönderdiini tespit etti.

BAKA ERKEKLERLE GÖRÜÜYORDU

14 Ocak 2015te Y.G. hakknda, Nitelikli cinsel saldr, Kiiyi hürriyetinden yoksun klma, Nitelikli yama, Cinsel taciz ve Ruhsatsz silah ve mermi bulundurma suçlarndan 21 yldan 43 yla kadar hapis istemiyle 6nc Ar Ceza Mahkemesinde dava açld.

Mahkemedeki ifadesinde M.D.yi 5 aydr tandn belirten Y.G., Kendisi baka erkeklerle de görüür. Bunu bilmiyordum. Evlenmek niyetiyle görütüm. 500 lira paray ona ben verdim. Olay günü beni çard, evine gittik. Cep telefonuna ak mesajlar geldi. Baka erkeklerle görütüünü anlaynca 500 liram geri aldm ve çktm. Rzas ile evine girdim. Kesinlikle vurmadm. Sürekli para istiyordu. Rzasyla cinsel ilikiye girdik dedi.

SAVCI, SANIK HAKKINDA SUç DUYURUSUNDA BULUNULMASINI TALEP ETT

M.D. ise, soruturma srasnda verdii ifadede ayrntlar anlattn belirterek, ikayetçi olduunu söyledi. Esas hakkndaki görüünü açklayan savc, olay günü sann konuma bahanesiyle madurun evine gittiini, burada kapnn sürgüsünü çektiini ve madura tecavüz ettiini söyledi. M.D.nin çamarnda sana ait DNA profilinin tespit edildiini hatrlatan savc, Y.G.nin genç kadna cinsel taciz içerikli mesajlar gönderdiini de ifade etti. Sana tüm suçlardan ceza verilmesini isteyen savc, Y.G. hakknda madurun evine girdikten sonra rzas dnda kalmaya devam ettii için Konut dokunulmazln ihlal ve madura gönderdii mesajlar nedeniyle Tehditten suç duyurusunda bulunulmasn talep etti.

CNSEL TACZ VE RUHSATSIZ SLAHTAN BERAAT

Kararn açklayan mahkeme, Y.G.nin nitelikli cinsel istismar, kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve Yama suçlarndan kesin, somut ve inandrc delil elde edilemedii için beraatine karar verdi. Y.G.yi cinsel taciz suçundan 4 ay 15 gün, ruhsatsz silah bulundurma suçundan da 1 yl hapis ve 600 lira adli para cezasna çarptran mahkeme, sann suça eilimli kiilii, çevresi ile geçimsizlii ve suçtan sonraki davranlarn dikkate alarak ceza orannda indirim yapmad. Sann durumadaki hareketleri ile yeniden suç ilemeyecei yönünde olumlu kanaat olumad için cezasnn ertelenmesine de karar verilmedi.

AHSE GÖRE MASUMYET KARNES

Gerekçeli karar açklayan mahkeme, taraflarn olay öncesi, olay günü ve sonras youn telefon görümesi ve mesajlamalar olduunu belirtti. Sank ve madurun birbirlerini önceden tandklar ve önceye dayal ilikilerinin olduu belirtilen kararda, Uzmanlk raporunda madur üzerinde farkl genotipe rastland tespit edilmitir. Olay günü alnan cinsel saldr raporunda, madurun zorlamaya maruz kalmad anlalmtr. Parann madurdan zorla alndna ilikin kendi ifadesi dnda delil yoktur. Avrupa nsan Haklar Sözlemesinde garanti altna alnan masumiyet karinesi uyarnca soyut iddia dnda sann suçlar ilediini gösterir kesin ve inandrc delil elde edilememitir denildi.

Ana Sayfaya Git