Tarafsızlık çağrısı

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, İmralı'da görüştüğü Abdullah Öcalan'ın avukatlarına teslim ettiği mektubu basın mensuplarıyla paylaştı. Öcalan İstanbul seçimleri için HDP'ye "tararfsızlık" çağrısı yaptı.

Haberler 22.06.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mral Cezaevinden açklama yapan Abdullah Öcalan, HDPye stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimi için tarafszlk çars yapt.

Önceki gün mralda Öcalanla görüen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, basn mensuplarna yapt açklamada, Abdullah Öcalann kendisinin iki avukatna el yazsyla bir sayfalk açklama vermi olduunu örendik. Bugün uzun bir deerlendirme yaptk Abdullah Öcalanla mral hapishanesinde. Görüme esnasnda söz açklamaya geldiinde o açklandn sanmaktayd fakat bizden örenmi oldu ki 18 Haziran 2019 tarihinde avukatlara savclk üzerinden teslim edilmi olan açklama henüz yaynlanmam. Abdullah Öcalan bunu örendiinde tepki gösterdi. dedi. Öcalann kendisine avukatlarna atfen bir not verdiini dile getiren Özcan, avukatlarnn telefonlara cevap vermediini söyledi. Özcan, bu sebeple avukatlaryla birlikte yaplmas planlanan açklamay tek bana yapmak durumunda kaldn aktard.

ÖCALANLA YAPILAN GÖRÜME

Özcan, unlar söyledi: Biz akam 17.00 civarnda oradan ayrldk. Avukatlarn aramaya baladm. u anda saat 21.00e geliyor. u an itibariyle avukatlarndan herhangi bir cevap alamadm. Telefon, normal mesaj ve WhatsApp mesajyla, hatta avukatlarn birinin mesaj okuduunu WhatsApp tekniiyle örenmi oldum. Kendilerinin gelmemesi sonucu benim bugünkü bu konumam, bu açklamam aslnda halkmzn o derin kültüründen beslenen bir deyimiyle ifade edilebilir, ben bir emaneti açklyorum. Kim olursa olsun emanete ihanet edilmez. Sadece avukatlar deil, hiç kimse emanete ihanet edemez. Emanet kutsaldr.

AVUKATLARA VERLEN MEKTUP

Doç. Dr. Özcan, Öcalann 18 Haziranda avukatlarna teslim ettii, kamuoyundan gizlenen mektubu basn mensuplaryla paylat.

Mektupta, Son ölüm oruçlar ve açlk grevlerinin sona ermesi vesilesiyle kullanmak durumunda kaldm ahsi inisiyatifim konusunda, olas gelimeleri de dikkate alarak bu açklamay yapma ihtiyac duydum. çözüm sürecine ilikin daha derinletirilmi ve netlemi bir tutumdan bahsettim. Mevcut gelimelere de bu perspektiften baktm. çözüm süreci sonrasna damgasn vuran ve Türkiyenin geleneksel ikilemini amayan, dolaysyla sürekli çatmac ve kutuplatrc üslubun bata Kürt sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunlar arlatrd ortaya çkm bir sonuçtur. Cumhur ve Millet ittifaklarnn bu gerçekliine karlk HDPde ifadesini bulan demokratik ittifak ve balantl demokratik müzakere opsiyonu çözüm odakl olmay esas almtr. ifadeleri yer ald.

TARAFSIZLIK çARISI YAPTI

Mektup, öyle devam etti: Önümüzdeki dönemde gerek iç toplumsal, gerek bölgesel ve küresel sorunlarn daha da arlaacan göz önünde bulundurarak bu üçüncü yol tavrnn korunmas büyük bir önem ve anlam ifade etmektedir. Bu çerçevede HDPde vücut bulan demokratik ittifak anlay güncel seçim tartmalarna taraf ve payanda yaplmamaldr. Demokratik ittifakn önemi ve tarihsel anlam mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve imdiye kadar olduu gibi seçimlerdeki tarafsz çizgisinde srar etmesidir. Demokratik uzla, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sacayana dayal çizgi en doru ve sonuç üretici siyasi platform durumundadr. lgili tüm çevreleri bu temelde duyarl olmaya çaryorum.

Özcan ayrca, Öcalann avukatlarna, Ben sizden sonra Ali Kemal Özcan hocayla da görütüm. Kendisine özgü geni bir literatürü vardr. Umarm paylarsnz. Bildiriyi kendisine de okudum. Nasl açklanp deerlendirileceini tarttm. Birlikte bildiriyi özüne uygun biçimde toplant veya toplantlarda açklayp yorumlamanzn da yararl olaca kansndaym. Görümek dileiyle. Selam ve sevgilerimle. notunu ilettiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git