Tarihi Gün!

DÜNYA'NIN sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanına, TC-ANK adlı uçakla, ilk inişi gerçekleştirdi.

Haberler 22.06.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan stanbul Yeni Havalimannda, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, pilotlar, hostesler, hostlar, havaliman içileri karlad. Erdoan, daha sonra tören mangasn selamlad.

Havalimannda bekleyen itfaiye takm, ilk kez ini yapmas sebebiyle Erdoann uçan bir havaclk gelenei olan su tak ile karlad. Uçak daha sonra su püskürten bu iki itfaiye aracnn arasndan geçti. Cumhurbakan Erdoan, kokpitten yapt konumada, muhteem bir havalimann ina etmenin mutluluu içinde olduklarn söyledi.

Erdoan, Tüm konsorsiyum mensuplarn, mimarndan mühendisine kadar emei geçenlerin hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum. Gerçekten pistiyle, klandrmasyla, terminal binasyla muhteem bir esere sahip olduk. Milletimiz için ülkemiz için tüm insanlk için havalimanmzn hayrl olmasn Allahtan diliyorum. Milletime en kalbi duygularla selam, sevgi, sayglarm sunuyorum. dedi.

GERçEKLEME ORANI YÜZDE 90I GEçT

Cumhuriyet döneminin en büyük projelerinden olan ve gerçekleme oran yüzde 90 aan havalimannn ilk etabnn, 29 Ekimde hizmete açlmas planlanyor.

Toplamda 42 ayda tamamlanacak ilk etapta, günlük 3 bin 500 ini-kalk imkan, 100 bin metrekarelik yaam alan, 25 bin araçlk otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesi, 62 kilometrelik güvenlik çemberi bulunacak. Havalimannn, 73 milyar liralk ekonomik katk ve 225 bin kiiye istihdam imkan salamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git