Tarihi Günde Tarihi Mesaj

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferinin 946'ncı yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, "Hayatımız boyunca bizleri beli bükük olarak görmek istiyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü biz ancak rükuda eğiliriz" dedi.

Haberler 27.08.2017 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malazgirt Zaferinin 946nc yldönümü kutlamalar büyük coku içinde yapld. Okçular Vakf ve Malazgirt Kaymakamlnca gerçekletirilen organizasyon kapsamnda tören alanna 13 Krgz kl (keçe) çadr kuruldu. Saftekin Mahallesindeki 1071 Zafer Meydannda kutlamalar sabah erken saatlerde balad. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann olu Bilal Erdoan, Okçular Vakf Mütevelli Heyet Bakan Haydar Ali Yldz, Ak Parti Yerel Yönetimler Bakan Yardmcs Muzaffer çakar, Ak Parti Mu Milletvekili Mehmet Emin imek, Malazgirt Kaymakam Soner Krl ve çok sayda davetlinin katld etkinlikte ok atma yarmalar, elenceli ok oyunlar, mas gürei, mangala oyunu yapld. Okçular Vakf sporcular ve Türkiye Okçuluk Federasyonu yarmaclar ok atmak için yart.

YEN BR VATANIN KAPISINI AçTI

Zafer Meydanndaki tören alannda ilk konumay yapan Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, unlar söyledi:

Ata yurdundan kalkp Anadoluya sefer eden ecdadmz bu aziz topraklarn yeni bir vatann kapsn açmlardr. O günden bugüne Anadolu kardelik bütünlük ve sonsuz esenlik yurdu olarak aziz miletimizin vatan olmutur. Alparslan ve askerlerinin zaferi, milletimizin kaderini deil, Anadolu corafyasnn kaderini deitirmitir. 26 Austosta Sultan Alparslan atnn kuyruunu örüp, okunu yayn brakarak ölmek var dönmek yok diyerek büyük zaferi kazanm Anadolunun kapsn sonuna kadar açmtr. Ayn ruhla bugün de Türk Silahl Kuvvetleri, barndan çkt milletinin birlik bütünlük ve güvenlii, egemenlii için ölürsem ehit, kalrsam gazi anlayyla her türlü tehdide kar milletinin emrinde mücadelesini azim ve kararllkla sürdürmektedir. Anadoluyu vatan yapmann yolunu açan Malazgirt Zaferinin yannda 30 Austos Zafer bayramn da kutlamaktayz. Malazgirt, bin ylk varlmzn anahtar olmu, 30 Austos da Büyük Taaruzda en zor artlarda milletimizin yeniden diriliinin, bekasna sahip çkmasnn sembolü olmutur. ki zafer aziz milletin istikbali ve gelecei için mücadele ederken her türlü zorluun üstesinden gelecei ve cesarete sahip olduunun isbat olmutur diye konutu.

BU ZAFER MLLETMZE YEN BR VATAN KAZANDIRDI

Dombra arksnn çalnp söylenmesinden sonra, mehter takmnn ardndan sahneye çkan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bayraklarla donatlan meydan dolduran binlerce kiiyi selamlad. Erdoan, unlar söyledi:

Evet bundan 946 yl önce mübarek bir cuma günü Sultan Alparslan Malazgirtte kazand zaferle Anadoluyu bizlerin ebedi yurdu yapacak adm yapmtr. Bir elinde al bayra dier elinde yeil sancayla Anadoluya Malazgirtten girip Avrupann ortalarna kadar anla erefle zaferle yürüyen ecdadmzla iftihar ediyoruz. Malazgirt zaferinden sadece 4 yl sonra 1075te znikte bu corafyadaki ilk devletimiz, Anadolu Selçuklu devletinin kuruluunu ilan ettik. Evet bundan 946 yl önce mübarek bir cuma günü Sultan Alparslan Malazgirtte kazand zaferle Anadoluyu bizlerin ebedi yurdu yapacak adm yapmtr. Bir elinde al bayra, dier elinde yeil sancayla Anadoluya Malazgirtten girip Avrupann ortalarna kadar anla erefle zaferle yürüyen ecdadmzla iftihar ediyoruz. Sultan Alpaslan savamak için ordusunun önüne geçtiinde ehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun, zafer kazanrsak istikbal bizimdir demiti. Gerçekten de bu zafer, milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandrd. Malazgirt zaferinden sadece 4 yl sonra bin 175 de znikte bu corafyadaki ilk devletimizin Anadolu Selçuklu Devletinin kuruluunu ilan ettik. Yaklak iki asr sonra da dünyann gördüü en büyük devletlerden biri olan Osmanl çnar Anadoluda kök salmaya, 7 iklim 4 ktay gölgesi altnda toplamaya balad.

YED DÜVELE KARI MÜCADELE EDYORUZ

Malazgirti anlamayanlarn tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devleti anlamayacana iaret eden Erdoan, 80 milyonun tek millet olduunu belirtti. Etle kemik, etle trnak gibi tek millet olduumuza dikkati çeken Erdoan, bizi bölemeyeceklerini savundu. Cudi, Gabar, Tendürek Dalarn PKKya mezar ettiklerini, terör bitinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Erdoan, miletin huzurunu kaçrmaya kimsenin hakk olmadn belirtti. Ucu Pensilvanyaya dayanan o malum zatn 15 Temmuz darbe giriiminde çok ciddi bir fatura ödettini hatrlatan Erdoan öyle devam etti:

Sultan Alparsan kimle mücadele ettiyse biz de 15 Temmuzda onla mücadele ettik. Osman Gazi kimlerle mücadele etmise, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdulhamit Han, Gazi Mustafa Kemal kimlerle mücadele etmise, biz de onlarla mücadele ettik. Oyun ayn, hedef ayn. Sadece senaryo farkl, figüranlar farkl. FETÖ bir piyondu. PKK, YPG, PYD bir piyondur. DEA bir piyondur. Hepsi de gözünü vatanmza dikmi olan güçlerin birer aracdr. Biz yedi düvele kar mücadele ediyoruz. Kefenleri giymeye hazr myz? Kefenleriyle yürüyen ecdadn arkasndan yürümüye hazr myz? Rahmetli Menderes gibi, arkadalar gibi. Biz de 15 Temmuz gecesi ayn hissiyatla ne dedik? Yürüyeceksin, millet yüreyecek arkandan. çary yaptm zaman milletim meydanlara çkt. Hainlarin karsna dikildi.

TÜRKYE ARTIK AYAA KALKTI

Cumhurbakan Erdoan konumasna öyle devam etti:

Hayatmz boyunca bizleri beli bükük olarak görmek istiyenlere diyoruz ki Türkiye artk ayaa kalkt, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanz yapn bu ahlann önüne geçemeyeceksiniz. çünkü biz ancak rükuda eiliriz. Biz sadece Allaha ibadet eder, sadece ondan yardm dileriz. çünkü bizi doru yola iletecek olan, yanltan koruyacak olan sadece Rabbimizdir. Allahn yardm, milletimizin ferasetiyle üstesinden gelemeyeceimiz hiç bir saldr, tuzak yoktur. Aaç dallaryla ve yapraklaryla gürler. Anadolu dediimiz bu ulu çnar gölgesinde yaayan 80 milyon insanyla yüzlerce milyon dostuyla tarihiyle, kültürüyle tüm zenginlikleriyle gürlemektedir. Yeter ki bir olalm, iri olalm, diri olalm, karde olalm, hep birlikte Türkiye olalm. Bizim bir medeniyet iddiamz var ve bunu da baaracaz. Medeniyeteri ta üstünde ta koymayanlar deil, ta üstüne ta koyanlar gelitirebilir, yükseltebilir. Bunun yolu da çalmaktan geçiyor. Siz kendiniz için çalmazsanz birileri kendileri için çaltrr. Bu millete artk eilmek yok. unu unutmayalm tpk Sultan Alparslan, Selahaddin Eyyübinin Yavuz Sultan Selimin, Gazi Mustafa Kemalin yapt gibi ancak bir beraber olursak bu zulmün, kötü gidiin önün geçebiliriz. Türkiyenin 2023 hedefleri sadece bizim deil, tüm corafyamzn kurtuluun anahtardr. Türkiyenin 2023 - 2071 vizyonlar bizimle birlikte çok daha farkl bir ekilde tüm kardelerimizin aydnlk geleceinin müjdecisidir. Ecdadmzn yolundan gidelim. Gelin hep beraber bölgemizin yaad karak umut dolu bir bahara dönütürelim. Alparslann ve Malazgirtte aslanlar gibi savaan ecdadn ruhunu bu ekilde yadedebiliriz. ehitlerimizin hatrasn, gazilerimizin fedakarln bu ekilde yüceltebeliriz. Bu bölgeyi inallah hep birlikte ina edeceiz. Buras yeni geleceimizin de sembolu haline gelecektir.

Konumasnn ardndan Cumhurbakan Erdoana, Okçular Vakf Bakan Haydar Ali Yldz Kuran- Kerim ile birlikte Malazgirtin sembolik anahtarn takdim etti. Törenler srasnda sahnede Cumhurbakan Erdoana elik eden Mehter takmndan bir kii scak nedeniyle baygnlk geçirdi.

KMLER KATILDI?

Babakan Yardmcs Recep Akda, Babakan Yardmcs Hakan çavuolu, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Eref Fakbaba, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkçi, Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, Makedonya Devlet Bakan Adnan Kahil, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakan Vekili Ahmet Aydn, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Yaar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutan Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Mu Valisi Aziz Yldrm, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Kadir Topba, Mu Belediye Bakan AK Partili Feyat Asya, Dünya Etnospor Konfederasyonu Bakan Bilal Erdoan, il valileri ve belediye bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluu genel bakanlar, askeri erkan, kamu kurum amirleri ve on binlerce vatanda katld.

Ana Sayfaya Git