Tarihi han yıkılıyor!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Çıplak han, bakımsızlıktan yıkılma noktasına gelince sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yıllardır hanın aynı durumda olduğunu belirten esnaf, sorunun çözülüp sokağın açılmasını istiyor.

Haberler 24.05.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesi Sava Mahallesi Altay sokak ile Dabanolu Mahallesi çifte Han sokak kesiiminde bulunan tarihi çplak han, yllardr bakm yaplmamas nedeniyle çürüme noktasna geldi. çevre esnafnn, yetkili kurumlara hann restore edilmesi yönünde yaptklar bavurular sonuçsuz kalnca hann istinat duvarnda çatlaklklar olutu. Hann istinat duvarndaki çatlaklk nedeni ile Sava Mahallesi Altay sokak, yaya ve araç trafiine kapatld. Sur Belediyesi yetkilileri, sokan giri ve çklarn kapatarak, Bu yap tehlike arz etmektedir yazs ast.

Sokak kapatlamaz

Altay sokaktaki pasajda yllardr kuaför olan esnaf Fahim Satk, sokan kapatlmasnn ilerinin aksamasna neden olduunu söyledi. 20 yldan bu yana sokan kapatlmasna neden olan hann istinat duvarnn tehlike arz ettiini belirten Satk, Konuyu bütün yetkililere söylememize ramen 20 yldan bu yana duvar ayn bu ekildedir ve hiçbir yetkili de buna bir çare bulup da gelip ilgilenmedi. En son sabah geldiimizde buray kapal gördük ve ardk. Burada önceden yaanan olaylardan dolay esnafn maduriyeti göz önünde bulundurulmad. Esnaf burada zaten madur ve bu maduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. çünkü bir sokak kapatlmaz. Halkn sklkla kulland, engelli, yal ve az illerde bulunan salk ocana gitmeye çalan hasta insanlarmz var. Sokak kapatld için bizler ve burada geçmeye çalan vatandalar için büyük bir sknt yaratyor. Yetkilere çarm, bir an önce bu sokan açlmas ve bu duvara bir çare bulunmasn istiyoruz. Sesimizi duymalarn ve taleplerimize kulak vermelerini istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git