Tarihi Ulu Cami'de Berat Kandili

Diyarbakır'da Berat Kandili Üsküdar Belediyesi ve Sur Belediyesi iş birliğiyle tarihi Ulu Cami'de düzenlenen etkinlikle idrak edildi.

Haberler 02.05.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Berat Kandili Üsküdar Belediyesi ve Sur Belediyesi i birliiyle düzenlenen etkinlikle idrak edildi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camide akam namaznn ardndan balayan programda, stanbulun Üsküdar ilçesinden gelen mevlithanlar ilahiler seslendirdi ve mevlit okudu. stanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Ylmaz vaaz verdi.

CAM DOLDU TATI

Camiyi dolduran vatandalar, namaz klp dua etti. Müftü Ylmaz, gazetecilere yapt açklamada, geçmi dönemlerde birtakm skntlar yaam olan bu ehirdeki güzel insanlarla bir arada olmak istediklerini söyledi. Vatandalarn arasna girip fitne çkarmak isteyenlere kar program kentte düzenlediklerini belirten Ylmaz, kentte çok güzel karlandklar ifade etti.

ÜLKENN ET VATANDAI

Ylmaz, öyle konutu: Bizim ülkemizin her kar böyle güzelliklerin yaand yerlerdir. Gönüllere dokunmaya ihtiyacmz var. Bir araya gelip oturup konumaya ihtiyacmz var. Birbirimize gidip geldiimiz sürece bu dostluk ebediyete kadar devam edecektir. Birbirimizden koptuumuz aradan eytan geçebilir. Bunlara frsat vermemek adna burada Ankarada, stanbulda ve Türkiyenin her yerinde beraber olduumuzu, bu ülkenin eit vatandalar olduumuzu anlatmalyz.

SEVGYLE, HOGÖRÜYLE

Üsküdar Belediye Bakan Hilmi Türkmen de vatandalarn kandilini tebrik etti. Türkmen, tarifi imkansz bir mekan ve zamanda olduklarn dile getirerek unlar söyledi: Diyarbakr Ulu Cami medeniyetimizin, inancmzn, deerlerimizin en önemli aheserlerinden birisi. Üsküdardan hocalarmzla birlikte Berat Kandilinde Diyarbakrl hemehrilerimizle bulumaya geldik. Sevgiyi, hogörüyü, kardelii pekitirmeye geldik. Üsküdardan Diyarbakra gelmek ayr bir duygu ama Ulu Camide bir kandili idrak etmek ise bambaka bir heyecan. Programn ardndan vatandalara lokum, eker, kandil simidi ikram edildi.

Ana Sayfaya Git