Tarık Kar'a müebbet!

Diyarbakır'da yakalanan turuncu kategorideki PKK'lı Tarık Kar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Haberler 15.06.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda geçen yl düzenlenen operasyonda yakalanan Heba Rodi kod adl PKKl Tark Kar hakknda arlatrlm müebbet ve 8 yldan 16 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sank Kar hakknda hazrlanan iddianame, 4. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Licenin Sagöze krsalnda 13 Mays 2020de l Jandarma Komutanl Jandarma Özel Harekat timlerince operasyon gerçekletirildii belirtildi.

Operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildii bildirilen iddianamede, Terör Arananlar Listesinde turuncu kategoride yer alan örgütün sözde Lice alan sorumlusu Karn yakaland, ardndan çkarld hakimlikçe tutukland kaydedildi.

ddianamede ifadesine yer verilen tanklardan E.T, Karn Licede terör örgütünün bölgedeki mühimmat sorumlusu olduunu ileri sürdü.

Karn görevinin, silahlar ve mühimmat gizlemek için yerin altna gömmek olduunu iddia eden E.T, örgüt mensuplarnn bu kiiden mühimmat temin ettiini öne sürdü.

A.K. ise Karn yola mayn döemek için yanlarna geldiinde kendisini gördüünü iddia etti.

B.Y. de sann bir dönem cephane ilerine baktn ileri sürerek, Uzun namlulu tüfek ve yeteri kadar mühimmat tamaktadr. ifadesini kulland.

Operasyonda yer alan güvenlik güçlerinin ifadelerine de yer verilen iddianamenin sonuç ksmnda u deerlendirmede bulunuldu:

üpheli ve etkisiz hale getirilen terörist takip sonucunda sktrld ve Karn teslim olduu alanda silah ve bomba ele geçirildi. üphelinin örgütün eylemlerinde kullanlmas için mühimmat ve silah temin etmesi, operasyon bölgesinde elinde silah ve mühimmatla ele geçirilmesi, eylemleri, üyesi olduu silahl terör örgütünün devletin birliini bozma ve ülke topraklarndan bir ksmn devlet idaresinden ayrma amacna yönelik olarak vahamet arz eden olay olarak nitelendirilmitir.

STENLEN CEZA

ddianamede tutuklu sank terör örgütü PKKnn sözde Lice alan sorumlusu Heba Rodi kod adl terörist Tark Kar hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ile tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi suçlarndan arlatrlm müebbet ve 8 yldan 16 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git