Tarımsal işletmelere katılım desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Çi̇ftli̇k Muhasebe Veri̇ Ağı Si̇stemi̇ne Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Haberler 24.11.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teblile çiftlik Muhasebe Veri Ana (çMVA) gönüllü olarak dahil olan tarmsal iletmelere katlm destei ödenmesine ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, ödemeler, çiftçi Kayt Sistemine (çKS) veya Bakanlk tarafndan oluturulan herhangi bir idari kayt sistemine kaytl, çMVAya dahil, bir muhasebe yl süresince tarmsal faaliyetlerine ilikin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayclarla paylaan ve verileri sorumlu birim tarafndan yaplan kontroller sonunda dorulanan tarmsal iletmelere yaplacak.

TARIMSAL LETMELER

Belirtilen tarmsal iletmelere, 2017de yaplacak tarmsal desteklemelere ilikin karara istinaden iletme bana ve bir defada ödenmek üzere 2017de 500 lira katlm destei ödenecek.

çMVA katlm destei ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili kalemine tahsis edilen ödeneklerden karlanacak. Ödemeler, Bakanlk tarafndan bankaya kaynak aktarlmasn müteakip onaylanan banka araclyla ilgili ubelerde daha önce çiftçiler adna açlan veya açlacak hesaplara yaplacak. çiftçilere yaplan toplam ödeme tutarnn yüzde 0,2si bütçenin ilgili kaleminden bankaya hizmet komisyonu olarak ödenecek.

DAR KAYIT SSTEM

çMVA katlm destei ödemeleri uygulamas, sorumlu birim, merkez ve il çMVA komisyonlar ile il müdürlükleri tarafndan yürütülecek. letmelerin bir muhasebe yl boyunca gerçekletirdii tarmsal faaliyetlerine ilikin veriler takip eden ylda anket yoluyla toplanacak.

Söz konusu destekten, ilgili muhasebe ylnda çKSye veya Bakanlk tarafndan oluturulan herhangi bir idari kayt sistemine kaytl olmayan, katlm anlamas imzalayarak bavuru yapmayan, verilerini istenen zamanda ve doru olarak veri toplayclarla paylamayan, sorumlu birim tarafndan yaplan deerlendirmeler sonucu formlar dorulanmayan ve kendi isteiyle sistemden çkan tarmsal iletmeler yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git