Taşeron işçiye bakan müjdesi

Taşeron, sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor.

Haberler 16.02.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, taeron, sözlemeli veya baka bir statüde çalan tüm kesimleri ayn çat altnda deerlendirmeyi planladklarn belirterek, Bir bütüncül yap oluturacaz. çaltaylarmz devam ediyor. Taeron kardelerimiz bir süre daha sabr göstersinler, bu sene çözülecek. dedi.

Best FMde Konuan Türkiye programna konuk olan Bakan Müezzinolu, kamuda farkl statülerde çalanlarn bulunduunu belirterek, bu konuda hazrlk içinde olduklarn ifade etti.

Müezzinolu, Biz, taeron veya sözlemeli veya baka bir isimle çalan tüm kesimlerin ayn çat altnda deerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yap oluturacaz. çaltaylarmz devam ediyor. Taeron kardelerimiz bir süre daha sabr göstersinler, bu sene çözülecek. diye konutu.

- 1,5 milyon kiilik istihdama destek vereceiz

Bakan Müezzinolu, istihdam yaratan iverenlere devletin önemli destekler vereceine iaret ederek, Vergi yükünü karlamak suretiyle iverene destek olacaz. Bunun ad Süper stihdam Tevikidir. Bu kapsamda 1,5 milyon kiilik istihdama destek vereceiz. diye konutu.

Büyükanne Projesine ilikin de bilgiler de veren Müezzinolu, vatandalarn projeye ilgisinin yüksek seviyede olduunu vurgulad.

Projeye ksa sürede 46 binin üzerinde bavuru aldklarn anlatan Müezzinolu, Bunlarn da 11 bin 200ünde kriterler uygun. Tabii protokoller imzaland. Daha sonra bu kriterler daraltlacak m, farkl bir düzenleme mi olacak, ubat sonunda karar vereceiz. Mart ba itibaryla bu projede start vereceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git