Taşımalı eğitim "sorun" yarattı

Taşımalı eğitim sistemi kapsamında okulları değiştirilen Sapanca köyü öğrencileri, velileriyle yaşadıkları sorunlara isyan etti. Kaymakamlıkta soluğu öğrenci veliler, "çözüm" isterken, yönlendirmenin öğrenci servislerince yapıldığı öne sürüldü.

Haberler 18.09.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Sur ilçesine bal krsal mahallelerden Sapanca köyündeki 90 örencinin okulu baka bir köye nakledilince veliler ve örenciler soluu Sur Kaymakamlnda ald. Köylüler okullarnn deitirilmesini istemiyor.

Sur lçesine bal krsal mahallelerden Sapanca köyünde 4 derslikli okulun kapasitesi yetmeyince örenciler yllardr yakndaki Küçükakören köyüne tamal sistemle örenimlerine devam ediyordu. ddiaya göre Sapanca ve Küçükakören köylüleri arasnda yaanan husumet, örencilerin okullarnn deimesine kadar vard. Sapanca köyü muhtar ve baz köylülerin imzasyla okulun deitirilmesi talebini içeren dilekçe, son olarak jandarmann olumlu görü bildirmesiyle, örenciler Büyükakören Ortaokuluna nakledildi.

KÖYLÜLER KAYMAKAM çFTç LE GÖRÜTÜ

Bunun üzerine karara kar çkan baka bir örenci velisi grubu yanlarna çocuklarn alarak, Sur Kaymamalna geldi. Örencilerin eski okullarnda kalmalar için Kaymakam Abdullah çiftçiden ricac olan köylüler, yaptklar açklamada, yeni okulun uzak olmas nedeniyle örencilerin okula gitmediklerini öne sürdüler.

Süleyman Kurt isimli veli, örencilerin 10 gündür okula gitmediini, eski köy ile yeni köy arasnda 5 kilometre mesafe olduu için çocuklarn zorlandklarn ifade etti.

Velilerden Musa Arslan da, örencilerin okullarnn çocuklarn yaramazlk yaptklar gerekçesiyle deitirildiini öne sürdü.

KÖY MUHTARI VE KÖYLÜLER ARALARINDA MZA TOPLAMILAR

Arslan,Bizim çocuklarmz eskiden Küçükakören köyüne gidiyorlard Sur bölgesine bal. Bizim çocuklarmzn gittii okul ve bizim köy arasnda yaklak bir kilometrelik mesafe vard. Ancak çocuklarmz yaramazlk bahanesiyle Küçükakören okulundan alnp aras on kilometrelik mesafe olan okula verildiler bu nedenle çocuklar okula gitmek istemiyorlar. Köy muhtar ve köylüler aralarnda imza toplamlar çocuklarmz Küçükakören okulunda istemediklerine dair. çocuklarmzn gönderildikleri köy okulu da uzak ve skntl dedi.

K çOCUK ARASINDA KAVGA

Eyüp Arslan isimli veli de, Biz Sapanca köyünde kalyoruz, çocuklarmzda Küçükakören okulunda eitim görüyorlard. imdi ise Büyükakören n köyüne nakletmiler. Geçen sene iki çocuk arasnda ufak tefek bir sorun yaand. Olay büyüttüler ve polis çardlar, maksat orda güvenlik alsnlar diye. Bizim çocuklarmz imdi de Büyükakören okuluna verdiler. Biz ve örencilerimiz bu durumdan honut deiliz.

Örenciler ise eitim ve öretimin yeni balad köydeki okula gitmemekte kararl olduklarn söylediler.

Mahmut A. simli örenci Gideceimiz okul çok ve skntl orda sürekli kavga oluyor. Bizi dövseler hakkmz savunacak bir büyüümüzde olmayacak. Bu nedenle okula gitmek istemiyoruz eklinde konutu.

Abdurrahman T, ise, Okul uzak gidip gelmek zor olacak bizde gitmek istemiyoruz diye konutu.

Konuyla ilgili muhabirimizin sorularn yantlan Sur lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak ise farkl bir iddiaya dikkati çekti.

Okulun deitirilmesi talebinin Sapanca köylüleri ve muhtarndan geldiini aktaran Uçak, bunu dilekçe ile resmi kurumlara iletildiini ve gerekli yazmalarn ardndan konunun jandarma yetkililerine intikal ettiinini, jandarmann da köylüler arasndaki husumet nedeniyle çocuklarn okulunun yakndaki Büyükakören köyüne nakledilmesi gerektii yönündeki yaz üzerine deiimin gerçekletiine vurgu yapt.

OKUL SERVSçLER STEMYOR DDASI

Uçak, ancak köylülerin ve örencilerin kararlarn niçin deitirdiklerine bir anlam veremediklerini kaydederek, çocuklar tamal sistemle okullara yetitiren servisçilerin köylüleri buna ikna ettiklerini düündüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git