Tatbikatta 16'ncı gün: Temsili düşman hedefine hücum eğitimi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında kalan TIR parkı karşısındaki alanda devam eden askeri tatbikatın 16'ncı gününde askerler, mısır tarlasının içerisinden temsili düşman hedeflerine hücum ederek, başarılı bir şekilde etkisiz hale getirdi. Tatbikatı, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla da izledi.

Haberler 04.10.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK), rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kaps yaknlarnda 18 Eylülde balatlan tatbikat, Irakl askerlerin katlmyla devam ediyor.

Irak snrndaki Habur Snr Kapsna yaklak 3 kilometre mesafede tr parknn karsndaki alanda, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde 28. Mekanize Tugay Komutan Tugeneral Ahmet Kurumahmut emir komutasnda yürütülen tatbikat, Irak Silahl Kuvvetleri birliklerinin de katlmyla sürüyor.

Silopi ilçesine gelen Tümgeneral Yayla tatbikat koordine etti.

Alana zrhl araçlarla sevk edilen Türk ve Irakl askerler, tatbikat gerei, kritik bir tesisin ele geçirilmesi ve kontrol altna alnmas amacyla düman birliklerinin etrafn kuatt, daha sonra zrhl araçlardan inerek mevzileri ele geçirdi.

Tatbikat kapsamnda alanda mayn aramas yaplrken, yaralanan askerlerin zrhl ambulansla olay yerinden tanmas da canlandrld.

Türk ve Irakl askerler, tatbikatn ardndan zrhl araçlarla birliklerine geri döndü.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmede, TSK tarafndan 18 Eylülden itibaren Silopi/Habur bölgesinde balatlan tatbikatn üçüncü safhasna 26 Eylülde baland, tatbikatn bu safhasnn bölgeye intikal eden Irak Silahl Kuvvetlerine bal birlik ve unsurlarn da katlmyla müterek yürütülecei belirtilmiti.

TATBKATTA GECE ETM

Buarada önceki gece gündüz yaplan eitimin benzerini gece karanlnda da gerçekletiren birlikler, temsili düman unsurlarn etkisiz hale getirdikten sonra karargaha geri döndü. Türk Silahl Kuvvetleri ile Irak özel kuvvetlere bal bir birliin ortak düzenledii tatbikatta daha önce de bir kez gece eitimi verilmiti.

Ana Sayfaya Git