Tatil sonrası 14 güne dikkat

Bilim Kurulu üyesi Özlü'den tatilden dönenlere uyarı: 14 gün dikkatli olmalılar

Haberler 04.08.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Bayram tatili dönüü yurttalarmz 14 gün süreyle dikkatli olmallar; kendilerini ve yaknlarn izlemeliler. Kendilerine ve yaknlarna virüs bulam olabilir. Eer koku ve tat alma duyusunda kayp, boaz ve ba ars, ate, öksürük, kas ve vücut arlar, bulant, ishal, halsizlik, nefes darl gibi ikayetleri ortaya çkarsa gecikmeden salk kuruluuna bavursunlar dedi.

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Göüs Hastalklar Uzman Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan Kurban Bayramnda tatile gidenlere uyarlarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, bayram tatili dönüü vatandalardan 14 gün süreyle dikkatli olmalarn, kendilerini ve yaknlarn izlemelerini istedi. Özlü, Bu süreçte çok sayda kiiyle temas ettiler. Kendilerine ve yaknlarna virüs bulam olabilir. Eer koku ve tat alma duyusunda kayp, boaz ve ba ars, ate, öksürük, kas ve vücut arlar, bulant, ishal, halsizlik, nefes darl gibi ikayetleri (semptom) ortaya çkarsa gecikmeden bir salk kuruluuna bavursunlar dedi.

VRÜSÜ KAPMI VE BAKALARINA BULATIRIYOR OLABLRSNZ

Erken tehisin, hem virüs bulaanlarn iyilemesi hem de filyasyon çalmalarnn yaplp, topluma bulan önlenmesi açsndan çok önemli olduunu belirten Prof. Dr. Özlü, unlar kaydetti:

Herhangi bir semptomun ortaya çkmamas, bulamann olmad anlamna gelmeyebilir. Siz hasta olmadan da virüsü kapm ve bakalarna bulatryor olabilirsiniz. Sizden virüsü kapabilecek olan yakn çevrenizdeki dostlarnz, yaknlarnz hastalanabilir, ölebilir. Sevdiklerinize zarar vermemek ve üzülmemek için lütfen hane halknz dndakilerle her koulda 1,5 metre mesafeyi koruyun ve mutlaka usulüne uygun ekilde maske kullann. Bayram tatiliniz kötü sonla bitmesin.

Ana Sayfaya Git