Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Bugün sona erecek olan bayram tatili dönüşü yollarda oluşan yoğunluk nedeniyle trafik adım adım ilerledi.

Haberler 26.08.2018 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram tatilini memleketleri ve tatil bölgelerinde geçirenlerin eve dönü yolculuu balad. Trafie kalmamak için tatilinden erken dönenler nedeniyle Anadolu Otoyolunun Kartepe kesiminde trafik younluu olutu. Anadolu Otoyolunun stanbul yönünde önceki akam saatlerinde akc bir ekilde seyreden trafik gece yarsndan itibaren artmaya balad.

Otoyolun Kartepe kesiminde yaanan younluk sürücülerin normal hzlarndan oldukça yava seyretmelerine neden olurken, trafik ak yer yer durma noktasna geldi.

Trafikten kaçan çou tatilci yol üzerindeki mola alanlarnda kontak kapatt. Baz yurttalar park alanlarndaki çimler üzerine yatarak sabahlamay tercih ederken bazlar da yola devam etmek için trafik younluunun azalmasn bekledi

20 KM YOLU 3 SAATTE ALINDI

Kartepede mola veren tatilcilerden Nergiz Akça, Kurban Bayramn Ankarada geçirdiklerini, dönü trafiine kalmamak için bayramn üçüncü günü Edirneye gitmek üzere yola çktklarn belirtti. Sakaryay geçtikten sonra youn trafikle karlatklarn belirten Akça, Younluun geçmesini beklemek için mola verdik, gerekirse burada uyumay planlyoruz diye konutu.

Kayseriden stanbula gitmek üzere yola çkan Adnan Aslan da Sapanca sapana gelene kadar rahat geldiklerini, fakat Kartepeye girdikten sonra trafiin birden yavaladn aktard. Yaklak 20 kilometrelik yolu 3 saatte katettiini vurgulayan Aslan, aracnn hararet yapmas nedeniyle park alanna girdiklerini, trafik ak normale dönene kadar burada bekleyeceklerini kaydetti.

TEM yolunun Bekirdere Rampas ve zmit Hatipköy geçiinde ise yolun 3 eritten 2 eride dümesi nedeniyle trafik bu bölgede de younlat. Scaktan bunalan sürücüler dinlenme tesislerinde mola verip yollarna devam etti.

çileri Bakanl da dönülerle ilgili uyarlar içeren yazl bir açklama yapt. Açklamada, bugün ve yarn tatil dönüü nedeniyle karayollarnda youn trafik yaanaca belirtilerek, Kazalarn büyük ksm seyahatin var noktasna yakn mesafelerde gerçekletiinden, vatandalarmzn var noktasna yaklaldnda yorgun ve uykusuz araç kullanlmamas açsndan özellikle bu noktalarda olmak üzere araç dnda ksa süre dinlenmelerini ve yolculuun tamamnda ise her iki saatte bir 10 dakika mola vermelerini, ar hzl ve yorgun/dikkatsiz araç kullanmama, takip mesafesine uyma, yol kenarlarnda ve tesis girilerinde yol üzerine park veya duraklama yapmama gibi kurallara titizlikle uymalarn, otobüsler dahil araca bindikleri andan itibaren muhakkak emniyet kemerlerini takmalarn önemle rica ediyoruz denildi.

5 KM FERBOT KUYRUU

çanakkalede de önceki gün balayan dönü çilesi,dün de sürdü. Kent merkezinden Eceabat ilçesine ve Kilitbahir köyüne geçiler için feribot iskelesinde oluan araç kuyruu 5 kilometreye dayand. Feribot iskelesinden kordon boyundaki Kayserili Ahmetpaa Caddesine ve Piri Reis Caddesinin Sanayi Kavana kadar olan bölüme kadar çift sra araç kuyruu olutu. ehir içindeki tüm ana arterlerde trafik adeta kilitlendi. Tatilciler feribot srasnn kendilerine gelmesi için 34 saat beklemek zorunda kald.

SINIRDA 9 KM KUYRUK çLES

Yaz tatillerinin ardndan dönü yoluna geçen yurtdndaki yurttalarn Kapkule Snr Kapsnda oluturduu çift sra kuyruk, önceki gün 9 kilometreyi buldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüü verilerine göre, son 24 saatte Kapkuleden 5 bin araçla 25 bin kiinin çk yapld. Pazarkule snrnda ise araç kuyruu, 4 kilometreyi geçti.

Ana Sayfaya Git