Tatlıcıların ramazan mesaisi

Diyarbakır'da, ramazan ayında yoğun olarak tüketilen sofraların vazgeçilmezi kadayıf ve baklava üreticileri, mesaiye başladı. İşletmeci Yılmaz Elaldı, bölge halkının ramazan ayında tatlı tüketmeyi gelenek haline getirdiğini ifade ederek, koronavirüs salgınına karşı tüm tedbirleri aldıklarını, bu kapsamda üretim malzemelerinin ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edildiğini söyledi.

Haberler 24.04.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün balayacak ramazan ay öncesi Diyarbakrdaki tatlclar da youn mesailerine balad. ftarn vazgeçilmezleri arasnda olan tatl siparilerini imdiden alan tatlclar, üretimlerinde koronavirüs tedbirlerini de alm durumda. letmeci Ylmaz Elald, bölge halknn ramazan aynda tatl tüketmeyi gelenek haline getirdii ifade ederek, bayrama kadar youn çalacaklarn söyledi. Koronavirüs salgna kar tüm tedbirleri aldklarn ve bu kapsamda üretim malzemelerinin ultraviyole nlaryla dezenfekte edildiini anlatan Elald, Koronavirüs ile ilgili önlemlerimizi aldktan sonra ramazan ay için hazrlklarmza baladk. ftar sofras için özel souk baklavamz da yapacaz. Evlere servis imkanmz var dedi.

BU SÜREçTE HçBR çALIANIMIZI TEN çIKARMADIK

letme olarak hijyene her zaman önem verdiklerini aktaran Elald, koronavirüs nedeniyle tedbirleri artrdklarn söyledi. Personelin i yerine girmeden önce hijyen cihaznda ellerini ykayp dezenfekte ettiini ifade eden Elald, unlar söyledi:

Üretim malzemelerimizi ultraviyole nlaryla dezenfekte ediyoruz. Koronavirüs salgn ortaya çktktan sonra bu uygulamaya baladk. Tedbirimizi 3 ay önceden aldk. Haftada 2 kez i yerimiz ilaçlanyor. Bu süreçte hiçbir çalanmz iten çkarmadk. Sadece pastanelerimizde çalan garsonlarmz izine ayrdk.

Fabrikada görevli Gda Mühendisi Ezgi Kzmaz, firmalarnn bütün metal gereçlerin ultraviyole nlaryla dezenfekte edildiini belirterek, Ultraviyole nlaryla gözle görülmeyen mikrop ve bakterilerin öldürülmesi salanyor. Koronavirüs günlerinde hijyen çok önemlidir. Biz buna en önemli ölçüde dikkat ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git