Taziye evi polemiği!

Kocaköy'de taziye evinin malzemelerinin alınması AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi.

Haberler 22.03.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy ilçesine bal Gökçen köyünde 2 yl önce belediye tarafndan taziye evine verilen malzemelerin yine belediye tarafndan alnp, baka bir köye verilmesi, AK Parti ve CHP ilçe bakanlarn kar karya getirdi.

Kocaköy belediyesine ait bir kamyon, 3 gün önce ilçeye 5 kilometre uzaklktaki 750 nüfuslu Gökçen köyüne giderek, 2 yl önce belediye tarafndan verilen, yapm süren yeni caminin altndaki taziye evinde bulunan masa, sandalye gibi malzemeler yükleyerek baka köye götürdü. Malzemelerin kamyonla tanmas, köylüler tarafndan cep telefonunun kamerasyla görüntülendi.

CHPL LçE BAKANIN DDASI

Olayn ardndan CHP lçe Bakan Hasan Klç, yaananlara tepki gösterdi. Klç, malzemelerin alnmasnn sebebinin Ak Parti lçe Bakan Türe ile ilçe tekilatnn 27 ubatta köye yapt ziyaret olduunu öne sürdü. Ak Parti lçe Bakan Eref Türenin köylüler tarafndan karlanmaynca ve ilgi gösterilmeyince ayn zamanda Belediye kayyumu olan Kaymakama durumu anlattn, ardndan da malzemelerin alndn ileri süren Klç, öyle konutu:

BAKAN LçEY KÖYÜ CEZALANDIRDI

Kaymakam, bana bu olay ile ilgisi olmadn söyledi. Sonra Ak Parti lçe Bakan da bu olay ile ilgisinin olmadn söyledi. Sonra her ikisi de birbirini suçlad. Bu olayn siyasi malzeme yaplacak bir yönü yoktur. Konu ile ilgili partimizden milletvekili heyeti gelip, köyde inceleme yapacak. Köylüler köyden alnan taziye malzemelerini, imdi kendi aralarnda para toplayp alacaklar.

AK PARTL BAKAN YALANLADI

Ak Parti Kocaköy ilçe Bakan Eref Türe ise, köyde iyi karlanmamasnn söz konusu olmadn belirterek, Bu olay CHP ilçe bakan saptryor. Köydeki taziye evindeki malzemelerin alnmasnda benim bir dahlim yoktur. O eyalar benim babamn mal deildir. Örendiim kadaryla belediye bu eyalar onlara verirken, onlarda taziye evi konusunda baz taahhütlerde bulunmular ve onu yerine getirmedii için belediye onlardan alm ve taahhütlerini yerine getirmelerini istemiler. CHP ve HDP burada etkinliklerini yitirdikleri için bana kar böyle bir iftira atyorlar. Ben CHP ilçe bakan hakknda suç duyurusunda bulundum dedi.

KAYMAKAM: EMANETE ALDIK

Kocaköy Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Yusuf Turhan da Belediyenin Gökçen köyü dahil 13 köydeki taziye evlerini donattn belirterek, Gökçen köyünde verdiimiz malzemeler, inaat halindeki caminin altnda bulunan yere konulmutu ve orada rutubet ve nem vard. Köy muhtar ile konutuk, orann fiziki yapsnn tamamlanmasndan sonra bu malzemeleri emanete aldmz ve yeni cami ve altndaki taziye evi bitirildii zaman getirip yerine koyacamz söyleyerek aldk. Kimse buradan siyasi bir malzeme çkarmasn. Belediyeye kayyum olarak atandktan sonra ayrmclk yapld algsn ortadan kaldrmak için ilk kilitli parke tan imdi tutuklu olan belediye bakannn oturduu Eyüpler Mahallesinden balattk. Bizim kimse ile sorunumuz yoktur, biz burada halka hizmet etmeye çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git