Taziye için gelmişler?

İstanbul'dan Batman'a gelen ve Silvan'da iki kızı ve kızkardeşiyle boğulan Hediye Karabulut'un ailesiyle, bir süre önce sulama kanalında, boğulan iki kişinin taziyesi için geldiği öğrenildi.

Haberler 30.07.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde baraj gölünde boulan anne ve iki kz ile kz kardeinin cenazeleri, memleketleri Batmanda topraa verildi. stanbulda ikamet eden anne ve 2 kznn, sulama kanalnda boulan akrabalarnn cenazesi için kente geldikleri örenildi

SLVANA MSAFRLE GELD

stanbuldan, Batmann Kozluk ilçesine bal Yeniçalar köyündeki yaknlarn ziyarete gelen Hediye Karabulut (40), kzlar Seda Nur (13), Ayenur (12) ve eval Nisa Karabulut (9) ile kz kardei Hava Kaya (35), üç gün önce Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Tapnar köyü imam olan kardeleri Sddk Sayarn evine geldi.

TÜRBE ZYARET VE PKNK

Geceyi burada geçiren aile, önceki sabah saatlerinde de Görpnar köyü çayrönü mezras yaknlarndan geçen Malabadi Baraj Gölü kysna piknie gitti. Piknikte yenilen yemein ardndan Ayenur ile eval Nisa Karabulut kardeler, bulaklar ykarken baraj gölüne dütü. Anneleri Hediye Karabulut ile teyzeleri Hava Kaya da iki çocuu kurtarmak için suya atlad. Ancak, Hediye Karabulut, kzlar Ayenur ile eval Nisa ve kardei Hava Kaya, boularak yaamn yitirdi.

KOZLUKTA TOPRAA VERLD

Hava Kaya ile kardei ve 2 yeeninin cenazeleri, Diyarbakr Adli Tp Kurumunda yaplan otopsinin ardndan yaknlarna teslim edildi. Batmann Kozluk ilçesine bal Yeniçalar köyüne getirilen anne ve 2 kzyla Hava Kayann cenazeleri, gözyalar arasnda yan yana topraa verildi.

Cenazede en büyük acy, iki kardeini, annesini ve teyzesini topraa veren Seda Nur Karabulut yaad. Gözyalarna boulan Seda Nurun atlar yürek dalad. Olayda yaamn yitiren Hava Kayann, biri 6 aylk, biri de 2 yanda olan 3 çocuunun olduu belirtildi.

TAZYE çN GELMLER

stanbulda ikamet eden anne ve 2 kznn, 3 Temmuzda sulama kanalnda boulan akrabalar köy muhtar Ahmet Sayarn cenazesi için kente geldikleri örenildi.

Ana Sayfaya Git