TBB Başkanı Feyzioğlu "ceza ve infaz indirimi" önerisinde bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) infaz reformunu zorunlu hale getirdiğini belirterek, "Meclisimize sesleniyorum, bir defaya mahsus ceza ve infaz indirimi yapalım. Çünkü bugün cezaevleri, kapasitesinin 4-5 katı. İçeriye virüs bulaşırsa çok büyük sıkıntı doğar. Cezaevlerindeki sayıyı makul düzeye indirelim." ifadesini kullandı.

Haberler 18.03.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBBden yaplan açklamaya göre, Feyziolu, koronavirüse yönelik önlemlerle ilgili sosyal medyadan deerlendirmelerde bulundu.

Hakimler ve Savclar Kurulunun (HSK) ald tavsiye karar uyarnca acil iler dndaki durumalarn mahkemelerce ertelendiini hatrlatan Feyziolu, ayrca tutuklu ve acil ilerde Ses ve Görüntü Biliim Sisteminin de kullanldn belirtti.

Türkiye Barolar Birliinin tavsiyesinin ardndan cezaevlerine tutuklu ve hükümlülerle görümek üzere giden avukat saysnda düü olduunu bildiren Feyziolu, bir süre cezaevlerinde avukat, hükümlü ve tutuklu görümelerinin cam arkasndan ve telefonla yaplacan, cezaevine giren tüm avukatlara eldiven, maske verileceini, ayrca görümelerin ardndan görüme odalarnda ilaçlama yaplacan belirtti.

CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKSIN

Feyziolu, önlemler kapsamnda cezaevlerindeki ailelerle açk görülerin ertelendiini, tehlike geçtikten sonra görü hakknn üst üste kullandrlabileceini, bu kapsamda ailelerle hükümlülerin telefonla görüme haklarnn artrldn, açk cezaevinde kalan hükümlülerin darda çalmas uygulamasna da son verildiini aktard.

Meclisimize sesleniyorum, bir defaya mahsus ceza ve infaz indirimi yapalm. çünkü bugün cezaevleri kapasitesinin 4-5 kat. çeriye virüs bularsa çok büyük sknt doar. ifadesini kullanan Metin Feyziolu, unlar kaydetti:

Cezaevlerindeki sayy makul düzeye indirelim. Ayn zamanda kalc bir infaz reformu yaparak, hem cezaevlerindeki anormal birikimi önleyelim hem de cezaszlk algsn ykalm. Ar doluluk olmasn. nsanlarn rehabilite olmasn, slah olmasn salayalm. Hapis cezasn alan, cezas seçenek yaptrma dönümemise cezaevine girsin, cezasn çeksin. Cezaszlk algs ortadan kalksn. u infaz reformunu yapalm. nfaz reformunu yapabilmek için cezaevlerinin acilen, hzla mevcudunun azaltlmas lazm. Koronavirüsün varl bunu iyice zorunlu ve acil kld.

Ana Sayfaya Git