TBB'den oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önündeki oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor

Haberler 10.09.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Barolar Birlii (TBB) tarafndan, çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerinin HDP l Bakanl önündeki oturma eylemine destek ziyaretinde bulunuldu.

çocuklarnn daa kaçrlmasnda HDPyi sorumlu tutarak, 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

TBB Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ali Elibol, beraberinde Diyarbakr Barosuna kaytl baz avukatlarla oturma eyleminin devam ettii HDP il binas önüne gelerek Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Ailelerle görüen Elibol, yapt açklamada, çocuklarna kavumak için eylem yapan anneleri ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Barolar Birliinin kanunen verilmi bir görevi var. O görev temel hak ve özgürlükleri korumak ve kollamaktr. Bu görev nedeniyle buraya geldik. diyen Elibol, unlar kaydetti:

Annelerin en önemli temel hakk yaam hakkndan daha önce olan, çocuunun güvende olduunu bilmesidir. Yaam hakkndan daha önemli olan çocuuna sarlmas, çocuunun kokusunu almasdr. Bu dertleri, bu aclar paylamaya geldik. nallah bu ac, bu hasret biter, sa salim anneler yavrularna kavuurlar.

Ana Sayfaya Git