TBMM Araştırma Komisyonları çalışmalarına başladı

TBMM Genel Kurulu'nda ALS, SMA, DMD, MS hastalıkları, down sendromlu bireyler, bilişim teknolojileri bağımlılığı ile tıbbi ve aromatik bitkiler konularında kurulan 4 araştırma komisyonu, çalışmalarına başladı.

Haberler 14.05.2019 - 01:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ALS, SMA, DMD, MS hastalklarnda ve kesin tedavisi bilinmeyen dier hastalklarda uygulanan tedavi, bakm yöntemleri, bu hastalarn ve yaknlarnn yaadklar sorunlarn ve çözümlerinin belirlenmesi amacyla kurulan Meclis Aratrmas Komisyonu, çalmalarna balad. Komisyon bakanln, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan yürütecek.

DOWN SENDROMLU BREYLER

Down sendromlu bireyler ile ailelerinin sorunlarn tespit için kurulan TBMM Aratrma Komisyonunun divan seçimi ise yarn yaplacak. lk toplantda komisyon bakan ve divan üyeleri belirlenecek.

TEKNOLOJ BAIMLILII ARATIRILACAK

Biliim teknolojileri bamllnn etkilerinin incelenerek olas zararlarnn önlenmesi, bu teknolojilerin kontrollü kullanmnn salanmas için yaplmas gerekenlerin saptanmas amacyla kurulan aratrma komisyonunun bakanln ise eski Milli Eitim Bakan ve AK Parti Eskiehir Milletvekili Nabi Avc yürütecek. Komisyon, son yllarda özellikle gençler üzerinde büyük etkisi olan teknoloji bamll üzerinde aratrma yapacak. Bu konuda ilgili kurumlar ve uzmanlar davet edilerek, görüleri alnacak.

AROMATK BTK çETLER KORUNACAK

Tbbi ve aromatik bitki çeitliliinin korunmasnda, üretiminde ve pazarlanmasnda karlalan sorunlar ile alnmas gereken önlemleri belirlemek amacyla kurulan Meclis Aratrma Komisyonu ise önümüzdeki günlerde çalmalarna balayacak. Komisyonun bakanln AK Parti Antalya Milletvekili brahim Aydn yürütecek.

Komisyonlar, 3 ay boyunca çalmalarn sürdürecek, gerekirse 1 ay ek süre alabilecek. Komisyonlar gerektiinde aratrma ve incelemelerini Ankara dnda da yapabilecekler. Komisyona görü ve bilgilerini almak üzere ilgili kurumlar ve uzmanlar davet edilecek.

Ana Sayfaya Git