TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Adalet Bakanlığımızdan aldığımız bilgiye göre, hiçbir cezaevinde koronavirüs testi pozitif çıkan yok. Gribal enfeksiyonu olan varsa onları içeride bulundurmayarak hastaneye alıyoruz, hastanede tedavisi yapıldıktan sonra da yine koğuşa koymuyoruz, farklı bir yere alıyoruz." dedi.

Haberler 02.04.2020 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Moolistan Arasnda Sosyal Güvenlik Anlamasnn Onaylanmasn Uygun Bulan Kanun Teklifi üzerinde milletvekilleri söz ald.

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, iktidarn koronavirüsle mücadele kapsamnda sivil toplum kurulularnn, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin taleplerini ciddiye almasnn önemli olduunu söyledi. Yaanan sorunun kamusal olduunu dile getiren Oluç, Sorun sadece sizin deildir. ktidarn görevi, kamu kaynaklarn kullanarak vatanda ekonomik ve sosyal bakmdan rahatlatmaktr, güven vermektir. Bu güvence salanmad zaman bu virüse kar mücadelede baarl olunmas son derece zordur. diye konutu.

Bu mücadele için kaynan da olduunu ifade eden Oluç, Önemli olan bu kaynan hangi tercihler dorultusunda kullanlddr. dedi.

Oluç, salgnla mücadele için daha fazla test yaplmas, günlük test saysnn 30-40 bin olmas, kriz döneminde yerel yönetimlerle ibirlii yaplmas, ba toplayan yerel yönetimlerin bu tutumunun engellenmemesi gerektiini belirterek infaz düzenlemesinin cezaevlerindeki herkes için uygulanmasn istedi.

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, Kahramanmarataki cezaevinde yeni tip koronavirüs testi pozitif çkan kiiler olduu iddialar üzerine Adalet Bakanlnn bilgi notunu paylat ve Adalet Bakanlmzdan aldmz bilgiye göre, hiçbir cezaevinde koronavirüs testi pozitif çkan kimse yok. Uygulama olarak tedbire binaen gribal bir enfeksiyonu olan varsa onlar içeride bulundurmayarak hastaneye alyoruz, hastanede tedavisi yapldktan sonra da yine koua koymuyoruz, onlar farkl bir yere alyoruz. u ana kadar Kahramanmarata testi pozitif çkan bir hükümlü ya da tutuklu yoktur. diye konutu.

Türkiye çi Partisi Genel Bakan, stanbul Milletvekili Erkan Ba da milletvekillerinin evlerinden çkamayan vatandalarn sorunlarna çare bulmas gerektiini dile getirerek Bir yurttamz bile gönül rahatlyla evinde kalamyorsa milletvekilinin evde kalma hakk yoktur. Biz gerçek sorunlar konumalyz. Milyonlarca içiye, emekçiye ie gitmedii zaman nasl yaayacann formüllerini üretmek durumundayz. Bu sizlik Fonu niye var? çiden aldmz paray içiye vermeyi bile konuamyoruz. deerlendirmesinde bulundu

Ana Sayfaya Git