TBMM'de bu hafta

Terörle mücadelede aksaklık yaşanmaması için bazı kanunlarda düzenlemeler içeren yasa teklifinin, yarın TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

Haberler 16.07.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörle mücadelede aksaklk yaanmamas için baz kanunlarda düzenlemeler içeren yasa teklifinin, yarn TBMM Bakanlna sunulmas bekleniyor. Meclis, teklifin yasalamasnn ardndan tatile girecek.

TBMM Genel Kurulunda,13 Temmuz Cuma günü, Bakanlk Divan ve ihtisas komisyonlarnn partilere göre üye dalm belirlendi.

TBMM Bakan hariç 20 üyeden oluan Meclis Bakanlk Divannda AK Partiden 1 bakanvekili, 6 katip üye, 3 idare amiri; CHPden 1 bakanvekili, 3 katip üye, 1 idare amiri olacak. Divanda HDP 1 bakanvekili, 1 idare amiri; MHP 1 bakanvekili, 1 idare amiri; Y Parti ise 1 katip üye ile temsil edilecek.

htisas komisyonlarndan Dilekçe Komisyonu 12, Plan ve Bütçe Komisyonu 30, KT Komisyonu 35, Güvenlik ve stihbarat Komisyonu 17, dier komisyonlar ise 26ar üyeden oluacak.

26ar üyeden oluan ihtisas komisyonlarnn partilere göre üye dalm öyle olacak:

Adalet, Anayasa, AB Uyum Komisyonu, Bayndrlk, mar, Ulatrma ve Turizm, çevre, Dileri, çileri, nsan Haklarn nceleme, Kadn Erkek Frsat Eitlii, Milli Eitim, Gençlik ve Spor, Milli Savunma, Salk, Aile, çalma ve Sosyal ler, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji, Tarm, Orman ve Köy leri komisyonlar: AK Parti 13 üye, CHP 6 üye, HDP 3 üye, MHP ve Y Parti 2er üye.

Dilekçe Komisyonu: AK Parti 6 üye, CHP 3 üye, HDP, MHP ve Y Parti 1er üye.

Güvenlik ve stihbarat Komisyonu: AK Parti 8 üye, CHP 4 üye, HDP ve MHP 2er üye ve Y Parti 1 üye.

KT Komisyonu: AK Parti 17 üye, CHP 9 üye, HDP 4 üye, MHP 3 üye, Y Parti 2 üye.

Plan ve Bütçe Komisyonu: AK Parti 15 üye, CHP 7 üye, HDP ve MHP 3er üye, Y Parti 2 üye.

Komisyonlarn üye saysnn belirlenmesinin ardndan, be siyasi parti grubu, komisyonlarda partilerine düen say kadar milletvekilinin ismini TBMM Bakanlna bildirecek.

Yarn saat 14.00de toplanacak Genel Kurulda da bu milletvekillerinin isimleri okunarak oya sunulacak.

Daha sonra ihtisas komisyonlar, en yal üye bakanlnda toplanarak; Bakan, Bakanvekili, Katip Üye ve Sözcüden oluan Bakanlk Divann seçecek ve çalmalarna balayacak.

- Terörle mücadele teklifi

OHALin 18 Temmuzda sona ermesiyle birlikte terörle mücadelede aksaklk yaanmamas için baz kanunlarda düzenlemeleri içeren kanun teklifinin, yarn TBMM Bakanlna sunulmas bekleniyor.

Önce Adalet Komisyonunda ele alnacak olan teklif, TBMM Genel Kurulunda da görüüldükten sonra yasalaacak.

Meclis, söz konusu teklifin yasalamasnn ardndan 1 Ekim Pazartesi gününe kadar tatile girecek.

Ana Sayfaya Git