Tefecilere darbe!

Polis ekiplerince 7 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 19.10.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezinde tefecilik yaptklar tespit edilen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarnda örgüt liderinin de bulunduu 10 kii gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca ekonomik düzenin ve kamu güvenliinin korunmas amacyla organize suç örgütü mensuplarna yönelik sürdürülen soruturma kapsamnda l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlar ube Müdürlüü bünyesindeki Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirlii ekiplerince çalma balatld.

TEFEC OPERASYONU

Bu kapsamda harekete geçen ekipler, A.T. liderliindeki tefecilik yapan organize suç örgütü tespit edildi. Ekipler, organize suç örgütünün mali kaynak hesap hareketlerine yönelik yaptklar çalmalarda üphelilere ve örgütün kullanmnda bulunan üçüncü ahslara ait banka hesaplarnda 40 milyon lira para transferinin yapldn tespit etti.

7 AYLIK TAKP SONUCU

Mali Suçlarla Mücadele ube Amirlii ekipleri, yaptklar 7 aylk teknik takibinin ardndan A.T., liderliindeki suç örgütü mensuplarna yönelik Diyarbakrda 15 Ekim günü belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün lideri A.T. ile G.T., D.T., .T., F.T., C.G., M.Ö., T.Y., R.T. ve H.T. gözaltna alnd.

SAHTE PLAKALAR ELE GEçRLD

Gözaltna alnan üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda ise çok sayda ruhsatsz silah ve mermi, toplam deeri yaklak 20 milyon lira olan çok sayda imzal bo ve dolu senet ile çek, tefecilikte kullanld deerlendirilen yüksek miktarda dolar, Euro ve TL nakit para, üphelilerin faizle verdikleri borçlara ilikin tuttuklar ajanda ve not defterleri, fiziki takip ten kurtulmak için kullanld deerlendirilen çok sayda plaka ele geçirildi. Emniyetteki sorgular tamamlanan üpheliler adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git