Tek tip kıyafet yürürlükte!

"Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renkte tulum giyerek getirilecek.

Haberler 25.12.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaanüstü hal (OHAL) kapsamnda çkartlan Kanun Hükmünde Kararname kapsamnda, Anayasal düzene ve bu düzenin ileyiine kar suçlar nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, durumalara badem kurusu ve gri renkte tulum giyerek getirilecek.

Resmi Gazetede yer alan 696 sayl KHKya göre, 5275 sayl Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Kanuna eklenen maddeyle, Terörle Mücadele Kanunu kapsamna giren suçlar nedeniyle tutuklu veya hükümlü bulunanlara, durumaya sevk nedeniyle ceza infaz kurumu dna çkarlmalar durumunda, ceza infaz kurumu idaresince verilen giysileri giyme zorunluluu getirildi.

TEK TP GYS OLACAK?

Bu kapsamda, Türk Ceza Kanununun Anayasal Düzene ve Bu Düzenin leyiine Kar Suçlar balkl beinci bölümünde yer alan suçlardan hükümlü ve tutuklu bulunanlar için bu madde hükmü uygulanacak.

Cebir ve iddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn öngördüü düzeni ortadan kaldrmaya veya bu düzen yerine baka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasn önlemeye teebbüs ile Cebir ve iddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevlerini yapmasn ksmen veya tamamen engellemeye teebbüs, Cebir ve iddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldrmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini ksmen veya tamamen yapmasn engellemeye teebbüs, Cumhurbakanna suikast ve fiili saldr suçlarn ileyenler badem kurusu renginde tutulum giyecek.

RENKL TULUM GYECEKLER

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine kar silahl isyan, Devletin güvenliine kar suçlar ile Anayasal düzene ve bu düzenin ileyiine kar suçlar nedeniyle örgüt kurma, suç için anlama ve örgüte silah salama suçlarndan tutuklu ve hükümlüler ise durumalara gri renkli tulum giyerek katlacak.

Kadn tutuklu ve hükümlülerin giysileri tulum olmayabilecek. Söz konusu madde hükümleri çocuklar ile hamile kadnlar hakknda uygulanmayacak.

Kadn tutuklu ve hükümlülerin giysileri ile bu maddenin uygulanmasna ilikin dier hususlar bir ay içinde yürürlüe konulacak yönetmelikle belirlenecek. Madde hükümleri, yönetmeliin yürürlüe girmesinin ardndan uygulanabilecek.esinin ardndan uygulanabilecek.

Ana Sayfaya Git