Tek tutuklu vekil için tahliye başvurusu yapıldı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'a verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanıp, tahliye edilmesinin ardından, tutuklu bulunan tek millitvekili olan HDP'nin Hakkari milletvekili Leyla Güven için avukatları tahliye başvurusunda bulundu. Güven, milletvekili seçildikten sonra tahliye edilmiş, savcılığın itirazı üzerine cezaevinden çıkmadan yeniden tutuklanmıştı.

Haberler 22.09.2018 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 16nc Ceza Dairesinin dün CHPnin tutuklu Milletvekili Enis Berberolunun tahliyesine karar vermesi ve Berberolunun tahliye edilmesinden sonra, gözler cezaevinde kalan tek tutuklu HDPnin Hakkari Milletvekili Leyla Güvene çevrildi. Güvenin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, Yargtayn verdii ve emsal olan karardan sonra Güvenin yargland Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesine dilekçe ile bavurarak, tahliye talebinde bulundu.

TEK TUTUKLU VEKL çN TAHLYE STEM

Avukat Baydemir tahliye dilekçesinde, Milletvekili olan müvekilinin CHP Milletvekili Enis Berberolunun Yargtay 16nc Ceza Dairesi tarafndan tahliyesinin ardndan tutuklu tek vekil olarak, mevcut tutukluluk halinin, Anayasann 19uncu, AHSin 5inci maddesinde düzenlenen kii özgürlüü ve güvenlii hakk ile birlikte, serbest seçim hakkn düzenleyen Anayasann 67 ve AHS Ek-1 nolu Protokolün 3üncü maddesinin ihlali niteliinde olmas, delillerin toplanm ve etki edilebilecek herhangi bir delilin bulunmamas, milletvekili olmas karsnda TBMMde yasama faaliyetlerinde sürekli olarak bulunacandan, kaçma üphesini deil, kaçmayacan gösteren somut olgularn bulunmas nedeniyle müvekkilin ivedilikle tahliyesini talep ettiklerini belirtti.

TAHLYE EDLMEDEN YENDEN TUTUKLANMITI

24 Haziran seçimlerinde cezaevindeyken HDP Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güvenin, 29 Haziranda yargland mahkeme tarafndan tahliyesine karar verilmi, ancak savcln itiraz üzerine cezaevinden çk hazrl yaparken hakknda yeniden tutuklama karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git