Tek umudu kök hücre nakli

Kalp krizinin ardından boynundan aşağısı felç olan 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Zelal Acar'ın yeniden ayağa kalkması için tek umudu kök hücre nakli. Ramazan Can Acar, eşinin tedavisi için yetkililerden yardım istedi.

Haberler 09.11.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde yaayan Zelal Acar, geçen haziran aynda kalp krizi geçirdi. Kriz annda bir süre beynine oksijen gitmedii için felç geçiren Acar, 3 ay youn bakmda kald. Bilinci açk olan Zelal Acarn boynundan aas felç kald. Tedavinin ardndan taburcu edilen 2 çocuk annesi genç kadn, ei Ramazan Can Acar ve annesi Süha Gündüz tarafndan Mersine getirildi. Felç tedavisi için aratrma yapan aile, stanbul Gaziosmanpaa Taksim Eitim ve Aratrma Hastanesinde, Zelal Acar ile ayn kaderi paylaan Eyüp Önalann kök hücre nakli ile eski yaamna kavutuunu örenince umutland. Einin tedavisi için Salk Bakanlndan onay alnmas gerektiini ifade eden Ramazan Can Acar, onay gelse bile tedavi srasnda çkabilecek masraflar karlayacak güçlerinin olmadn belirterek, yardm beklediklerini söyledi.

Einin gözlerinin önünde eridiini anlatan Acar, Eim 3 ay youn bakmda kaldktan sonra taburcu oldu ama yardma muhtaç ekilde yayor. ç açc bir durumu yok, çok kötü. Aratrdk, kök hücre nakli ile salna kavuabiliyormu. Taksim Eitim ve Aratrma Hastanesinde bu nakil yaplabiliyor. Bavurduk, raporlar verdik ama öncelikle Salk Bakanl onay gerekiyor. Daha önce bu tedaviyle iyileen hastalar var. Eimin de nakilden sonra çok yüksek ihtimalle iyileecei söylendi. u anda bu nakli bekliyoruz dedi.

YARDIM çARISI

Asgari ücretle çaltn belirten Acar, Kök hücre nakli masrafl bir tedavi. Ne kadar masraf gider, ne olur bilmiyorum. Ancak o kadar çaresiziz ki para harcayacak hiç gücümüz yok. Salk Bakanmzdan, Babakanmzdan, Cumhurbakanmzdan bir yardm eli uzatmasn istiyoruz. Salk Bakanlnn ilemleri hzlandrmasn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git