TEKNOFEST İstanbul, gösteri ve etkinliklere sahne oldu

Etkinlik alanında sergilenen askeri ve sivil hava araçları özellikle öğrencilerin ilgi odağı olurken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C130 askeri tip nakliye uçağına yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, uçağın içini gezerek, fotoğraf çekildi

Haberler 23.09.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Teknoloji Takm (T3) Vakf ve stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan gerçekletirilen ve Anadolu Ajansnn (AA) global iletiim orta olduu TEKNOFEST stanbul Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivali üçüncü gününde de çok sayda gösteri ve etkinlie sahne oldu.

stanbul Yeni Havalimannda perembe günü balayan festivale katlmak isteyen çok sayda kii, sabahn erken saatlerden itibaren alanda younluk oluturmaya balad.

Festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanrken, katlmc firmalarn stantlarnda ziyaretçilere bilgilendirmelerin yannda birçok deneyim frsat sunuluyor.

Festival için getirilen dikey rüzgar tüneli platformuna vatandalar youn ilgi gösterdi. çelik platform üzerine kurulu, yükseklii 8, çap 25 metre olan, altndaki jet pervanesi ve yüksek hava gücü ile insanlar havaya kaldran platformda, vatandalar havada serbest uçu deneyimi yaad.

Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D yazclar içeren teknoloji atölyeleri ve eitici atölyelerde çocuklar hem elendi hem örendi.

Etkinlik alannda sergilenen askeri ve sivil hava araçlar özellikle örencilerin ilgi oda olurken, Türk Hava Kuvvetlerine ait C130 askeri tip nakliye uçana youn ilgi gösteren ziyaretçiler, uçan içini gezerek, fotoraf çekildi.

Birçok hava gösterilerinin düzenlendii festivalde, atak helikopterleri gökyüzünde harman dal gösterisi sundu. Solo Türkün gösterisi de ilgiyle izlendi.

HackIstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) yarmasnda birçok ülkeden hackerlar, uzmanlarn rehberliinde, özel olarak oluturulmu gerçek siber saldr ortamlarnn çeitli etaplarnda tüm becerilerini sergileyerek, Aselsann gelitirdii Anti-Drone Savunma Sistemi üzerinden kozlarn paylat.

Festivalde, Dünya Drone ampiyonas, Hackstanbul, Hackathon HA-KA, nsansz Sualt Sistemleri, Robotik Fetih 1453, Sürü HA, Yapay Zeka, nsanlk Yararna Teknoloji, Robotaksi, Savaan HA, HA, Model Uydu, Model Uçak gibi yarmalar gün boyunca devam etti. 12 farkl kategoride düzenlenen teknoloji yarmalar ile gençlerin kendi teknoloji projelerini gelitirmesi ve üretmeleri destekleniyor.

Ayrca festivalin üçüncü gününde, Siber Güvenlik konusunda pek çok panelin yan sra Teknolojide Devletin ve Kurumlarn Rolü, Göremediimiz Gizemler: Kara Delikler, Teleskoplar ve Astronomi, Big-Bang Evreni, Uydular ve Uzaktan Alglama konularnda seminerler düzenlendi.

Festival boyunca düzenlenen konserler kapsamnda bu akam arkc Edis sahne alacak.

Ana Sayfaya Git