TEKNOFEST'19'da nefes kesen gösteri

TEKNOFEST'19 resmi açılış töreni Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

Haberler 18.09.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en büyük teknoloji etkinlii TEKNOFEST stanbul Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivalinin açl törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Bakan Selçuk Bayraktar, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, payda firmalar ve örencilerin katlmyla açld.

HAYAL ETMEKTEN VE O HAYALLERN PENE DÜMEKTEN ASLA VAZGEçMEYN

Bakan Varank açl töreninde yapt konumasnda, Bugün burada roket frlatan, HA yartran, enerji araçlar üreten gençler; yarnn en modern uçaklarn, akll ehirlerini, uzay araçlarn tasarlayacaklar. Buradaki gençlerden astronotlar, kozmonotlar, bilim insanlar, teknoloji giriimcileri çkacak. Buradaki gençler bizi hayallerimize tayacak dedi.

Varank, katlmc gençlere giriimci olmalar tavsiyesinde bulunarak, Fikir üretin ve en önemlisi icat çkarn. Hayal etmekten ve o hayallerin peine dümekten asla vazgeçmeyin. Sanayi ve Teknoloji Bakanl olarak her admnzda sizlerle birlikteyiz. Sizlerle yol yürümek için varz diye konutu. Bakan Varank, Ben u muhteem kalabala baktmda büyük ve güçlü Türkiyeyi görüyorum. Yurdun dört bir yanndan gelen, yürekli, akll, parlak gençleri görüyorum. nanyorum ki, bu ruh çok daha kuvvetli bir ekilde Anadolunun her tarafna yaylacak eklinde konutu.

GÖKYÜZÜNE BAKAN HER BR çOCUUN GÖZLERNDEK PARILTI, EN KIYMETL UMUT IIIMIZDIR

Selçuk Bayraktarda bir konuma yaparak, Milletimiz bu bulumaya en güçlü ekilde sahip çkt. Bir kvlcm kocaman bir aleve, bir yolculuk adeta toplumsal bir seferberlie dönütü. nanyorum ki, bundan böyle Milli Teknoloji Hamlesi güçlü ve müreffeh Türkiyenin yol haritas olarak milletçe smsk sarldmz, ortak idealimizdir. Yediden yetmie el ele vererek Tam Bamsz Türkiye yolculuuna hep birlikte devam edeceiz. Medeniyetimizin adalet ve merhamet deerlerini insanlkla yeniden buluturacaz. Bu festivalde, gökyüzüne bakan her bir çocuun gözlerindeki parlt, en kymetli umut mzdr eklinde konutu.

RESM AçILI GERçEKLET

Açl konumalarnn ardndan Bakan Varank, stanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Selçuk Bayraktar açl butonuna bast.

Ana Sayfaya Git