Tekstil masaya yatırıldı!

GÜNEYDOĞU Tekstil Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı İhsan Oğurlu, 'Dezavantajlı Kişilerin Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İstihdamı' projesi kapsamında 150 kadına eğitim verildiğini, bu kadınlardan 107'sinin istihdam edildiğini söyledi.

Haberler 22.10.2017 - 13:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Güneydou Tekstil Sanayi ve Adamlar Derneince (GÜNTAD), Karacada Kalknma Ajans ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin desteiyle yürütülen Dezavantajl Kiilerin Tekstil ve Hazr Giyim Sektöründe stihdam Projesi kapsamnda, konferans düzenlendi.

Merkez Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen konferansta konuan Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, bölgedeki istihdam ve yatrmlar artrmak için 2014-2023 yllarn kapsayan bir bölge plan hazrladklarn söyledi.

TEKSTL VE HAZIR GIYIM

Plann iaret ettii baz stratejik sektörler bulunduunu, söz konusu sektörlerin bölgenin kalknmasnda itici güç görevi gördüünü, bunlardan birinin de tekstil olduunu kaydeden Maral, bölgenin potansiyelinin yüksekliine iaret etti. Maral, Diyarbakr ve anlurfada 175 bini aan isiz bulunduunu, bunlarn istihdam orann artrmalar gerektiini belirtti.

Cazibe Merkezleri Program ve yaplacak Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin, bölgenin ekonomisine katk salayacan vurgulayan Maral, öyle konutu:

Ajans olarak Diyarbakr ve anlurfada tekstil sektöründeki 30a yakn firmaya 500 bin liraya yaklaan bir proje destei verdik. Tekstil sektörü için önümüzdeki dönemde de çalmalarmz ve desteklerimiz olacak. Sadece tevik sisteminin, cazibe merkezlerini getirdii avantajlar saymyorum. Mali destek programlarmz da yürürlüe girecektir. Bunlar tasarlarken geçmi tecrübelerden istifade ederek, proje destei almaya hak kazanan yatrmclarmzla daha yakn i birlii sürdürmeyi düünüyoruz. Onlar bir partnerimiz olarak görüp, özel eitim programlar tasarlayp nitelii artrmaya yönelik çalmalara imza atacaz.

BÖLGEYE YATIRIM MKANI

GÜNTAD Yönetim Kurulu Bakan hsan Ourlu da, bölgede yatrmlar artrmak için çalmalar yaptklarn söyledi.

Bölgeye tekstil ve konfeksiyon sektörünün gelebileceini, bu konuda giriimlerde bulunduklarn, tekstil ile ilgili yatrm yaplabileceini anlattklarn aktaran Ourlu, u deerlendirmelerde bulundu:

Diyarbakrda teksitl sektöründe 4 bine yakn kii istihdam ediliyor. Bunu artrmay hedefliyoruz. Diyarbakr tekstil ihracatnda ikinci srada yer alyor. Yatrmlar geldii zaman isizlik sorununu da çözebiliriz. Denizli, Bursa, stanbul, zmirdeki iverenlere yatrm yapmalar için tekliflerde bulunduk. Yatrmlarla ilgili ciddi çalmalarmz var.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Daire Bakan Sait Klç ise projeler kapsamnda tekstil teknolojisi ve hazr giyim alannda eitim alan 150 kadndan 107sinin istihdam edildiini söyledi.

KALKINMAYI SALAYAN SEKTÖR

Kentte tekstilcilik ve pamuk üreticiliinin gelitiini anlatan Klç, pamuk üretiminde önemli bir yere sahip Diyarbakrn tekstil üretiminin dier aamalarnda da gelitiini dile getirdi.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (TSO) Bakan Ahmet Sayar, kalknmay salayabilecek stratejik sektörleri belirlemeleri gerektiini, hazr giyimin hammaddesinin bölgede yetitiini, bunun rekabet anlamnda avantaj saladn belirtti.

Tekstilin istihdam için önemli bir sektör olduuna dikkati çeken Sayar, Önümüzdeki yl Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalarn temelleri atlacak. Projeyle özellikle kadnlarn istihdam artacak. Tekstil bizim için önemli bir sektör. Hammaddesinden ürünün çkmasna kadar avantajlara sahibiz. Markalamaya younlamamz gerekiyor. Bu yönde olumlu çabalar ve markalaan firmalarmz var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git