Telafisi yoktur!

Sur'da vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, ülkenin istikrarı ve istikbalini Diyarbakır'ın herkesten çok istediğini ifade ederek toplumsal barışın sağlanmasında, "referandum bir milat olacak" dedi.

Haberler 08.04.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanvekili ve AK Parti Adyaman Milletvekili Ahmet Aydn, Diyarbakrn toplumsal barn temanati olduunu ifade ederek, 16 Nisann telafisinin olmadn söyledi. Aydn, Biz birliin huzurun kardeliin hkim olduu gelecee güvenle bakan u Diyarbakrn eski medeniyetine kavumasn istiyoruz dedi.

SOHBET çAYI çT, ESNAFI GEZD

Referandum çalmalar için Diyarbakra gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Aydn, beraberinde Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, l Bakan Muhammet Dara Akar ve kalabalk partili grup, dün ilk olarak Diyarbakrn Tarihi Ulu Camiinde cuma namaz kld. Namaz sonras cami önündeki alanda, çay içip vatandalarla sohbet etti. Aydn ve beraberindekiler daha sonra Gazi Caddesi ve Melikahmet semtindeki esnaflar ziyaret etti. Tek tek esnaflarla tokalayp sohbet eden Aydn ve beraberindekilere halkn büyük ilgi göstermesi dikkat çekti.

AYDIN SÖZ HABERE KONUTU

Aydn gezi programnn sonunda, Söz Habere Diyarbakrdaki izlenimlerini ve 16 Nisanda yaplacak olan referandumun, Türkiyenin yarnlarna nasl etki edeceine yönelik, sorularna yant verdi.

KEND EVMDE HSSEDYORUM

Söze Diyarbakr halkna teekkür ederek balayan Aydn öyle dedi; Halkmza teekkür ediyoruz. Ara ara gelip gittiimiz bir ehir. Bende bu bölgenin insanym, Adyaman milletvekiliyim. Kendimi kendi evim gibi hissediyorum, scak bir karlama halkmz her zaman en üst düzeyde gelen kucaklyor, barna basyor bu vesile ile bir kez daha tekilatmza milletvekili arkadalarmza bütün Diyarbakrl kardelerimize teekkür ediyorum. Güzel bir bahar günü ve Diyarbakr da da güzel bir bahar iklimini gördüm. Bu bahar ikliminin sadece bu bahara mahsus deil, bundan sonra ki tüm baharlarn da bar, huzur, kardelik içerisinde geçecei inancn da bir kez daha burada tazelemi oldum

16 NSANIN TELFAFS YOKTUR

Referanduma ilikin Aydn u deerlendirmeyi yapt. 16 Nisann Türkiye için ne kadar deerli olduunu ne kadar büyük bir öneme haiz olduunu anlatmaya çalyoruz. Hemerilerimizden de öyle bir kar bir dönü görüyorum ki gerçekten Diyarbakr bunun farknda. Diyarbakr 16 Nisann Türkiyenin gelecei açsndan istikrar ve istikbali açsndan önemli bir tarih olduunu bir milat olduunu ve bugüne kadar önümüze gelen sandklar içerisinde en önemlisi olduunu ifade ediyorlar. Dolaysyla bir farkndalk olumu durumda çünkü 16 Nisann telafisi yok biz artk Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Biz birliin huzurun kardeliin hkim olduu gelecee güvenle bakan u Diyarbakrn eski medeniyetine kavumasn istiyoruz. Büyük medeniyetler oluturmu ve kadim bir ehir. Bu ehir geçmiini aryor ve geçmiteki o büyük medeniyete ulaabilecek kapasitede. Buradaki insan kayna bakmndaki yer alt ve yerüstü kaynaklar bakmndan da son derece bir zenginlik var. Bu zenginlii maalesef bu güne kadar istikrarsz hükümetler, darbeler, yokluk, yoksulluk ve sefalet içerisinde hep geçirmiiz. Artk Türkiyenin de Diyarbakrn da kaybetmeye tahammülü yok. Dolaysyla bizler istiyoruz ki istikrarn hkim olduu, herkesin ie, aa kavutuu, güçlü hükümetlerle birlikte, birliin kardeliin hkim olaca, terörün son bulaca güçlü bir Türkiye olsun.

NSANLAR YARINA UMUTLA BAKIYOR

nsanlarn yarna güven ve umutla baktklarn ifade eden Aydn, Güzel eyler olursa huzur olursa hepimiz istifade edeceiz. Dolaysyla büyüklerimizin, bizlerin yaad sorunlar çocuklarmz yaamasn. çocuklarmz daha güvenli bir ehirde, daha güçlü bir Türkiyede geleceine özgüveni yüksek bir ekilde bakabilsin, gelecee hedef koyabilsin. Diyarbakrda da bu bahar günüde de bunun müjdesini alyoruz. nsanlarn gözlerinde bir parlt var, bir heyecan ve coku var. Bu cokunun inallah Diyarbakr için de, ülkemiz için de ve milletimiz için de 16 Nisanda o umut ettiimiz hedefe koyduumuz ve Türkiye için olmazda olmaz dediimiz büyük projelerin gerçeklemesine vesile olur diye temenni ediyorum. Ben imdiden bu ie emek veren ve bu ite ben de varm diyen tüm Diyarbakrl kardelerimi tebrik ediyorum.

SURYEDE YAANAN VAHET

Suriye de yaplan kimyasal saldr hakknda da deerlendirmelerde bulunan Ahmet aydn unlar söyledi; Suriyede maalesef dlibte yaanan ve daha öncede Halepte yaadmz ve bir insanlk dram olarak gördüümüz vahet ile kar karyayz. Ac ve gözya her geçen gün artyor. Zalim Esed yönetimi tarafndan kendi halk bombalanyor, kendi halk adeta vatanndan koparlyor, en son kimyasal silah kullanmaya kadar bir sava suçu olarak deerlendirebileceimiz nitelikte bu vahetin müsebbibi konumundadr. Tabi burada Türkiyenin ilk zamanlardan ileri sürdüü güvenli bölge, uçua yasak bölge ve tampon bölge artlarn eer Birlemi Milletler ve uluslararas örgütler yerine getirmi olsayd, bu sorun çoktan çözülürdü, Suriye çoktan huzur iklimine kavuurdu. Bu kadar göç ve bu kadar da vatanda ölüme mahkm edilmezdi.

ADALETL BR TUTUM SERGLENMEL

Artk batnn da sadece kendi inançlarndan ve kendi dinlerinden olan deil de böyle Müslümanlara da katliam olduu zaman, slam ülkelerinde ve devletlerinde eer gerçekten insanlk katlediliyorsa buna karn uluslararas örgütlerin adaletli bir tutum sergilemesi lazm. Ama maalesef son dönemlerde batda yükselen yabanc dümanl, islamafobik yaklamlar, göçmen ve Türkiye kartl ve nihayetin de de terör örgütlerini de barna basmas sadece Türkiye için ve Müslümanlar için deil tüm Avrupa ve dünya bar açsndan son derece tehdittir. Dolaysyla dünyann kendini check etmesi lazm. Uluslararas kurulularn varlk amaçlarna uygun adaletli bir tutum sergilemesi lazm. Batnn bu anlamda bir daha kendi tutumunu gözden geçirmesi lazm, Ölenler hangi dinden, hangi inançtan hangi milliyetten olursa olsun bu ölümleri durdurmak adna salkl samimi bir gayret ortaya koymas lazmdr diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git