Temelli: Bu ülkede yaşayan herkes ezana saygılıdır

BATMAN'da partisinin yerel seçim mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Taksim'de ezanın ıslıklarla protesto edildiği iddialarıyla ilgili, "Bu ülkede yaşayan herkes ezana saygılıdır. Bütün dinlere saygılıdır. Tarih boyunca kimsenin böyle bir saygısızlık yaptığı görülmedi" dedi.

Haberler 13.03.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçim çalmalar kapsamnda partisince Batmanda düzenlenen mitinge katld. Otogar yaknlarnda yaplan mitingde konuan Sezai Temelli, Batmanda seçimi kazanacaklarn ifade ederek, Yerellerde iktidara geleceiz. Türkiye halklar seçeneksiz mi kalsn, bunlara mahkum mu kalsn? Bize düen Türkiye halklarna seçenek sunmaktr. Biz de böyle yaptk. Bar ve demokrasi seçenei yarattk ifadelerini kulland.

HERKES EZANA SAYGILI

Temelli, stanbul Taksimde 8 Mart Dünya Kadnlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüte ezann slklarla, sloganlarla protesto edildii iddialaryla ilgili de konutu. Sezai Temelli, unlar söyledi:

Binlerce yldr bu topraklarda Kürtçe, Türkçe ile bark, Türk- Kürt bir arada bir vatan kurmular. imdi bu ortak vatanmz demokratik ulus anlaymzla demokratikletireceiz. Demokratik cumhuriyeti ne yaparlarsa yapsnlar ina edeceiz. çoulcu, demokratik, laik bir cumhuriyet için, eit yurttalk temelinde bir gelecek için 31 Martta HDPyi yerellerde iktidara tayacaz. Baktlar olmuyor, bu ülkenin kutsallar üzerinde siyaset yapmaya baladlar. Bu ülkede yaayan herkes ezana saygldr. Bütün dinlere saygldr. Tarih boyunca kimsenin böyle bir saygszlk yapt görülmedi.

Ana Sayfaya Git