Temelli STK'larla!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Ekonominin gündem olduğu toplantıda konuşan Temelli, "Kürt meselesinde çözümsüzlüğü dayatarak yol almak mümkün değil. Kürt meselesinin çözümü iktidara bırakılacak bir mesele değil" dedi.

Haberler 31.07.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Diyarbakrda sivil toplum örgütleri ile konomik deerlendirme toplants gerçekletirdi.

Ekonomi deerlendirme toplantsna HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, HDP Diyarbakr l E Bakanlar Hülya Alökmen Uyank ve Zeyyat Ceylan, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Selçuk Mzrakl, DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, DTSO Meclis Bakan Celallettin Birtane, DTB, OSB, ve birçok STK temsilcisi katld. Toplantnn açl konumasn yapan DTSO Bakan Kaya, bölgede sivil toplum ile siyaset ilikisinin, ortak akl oluturmak için çok önemli olduunu söyledi. Kaya, sivil toplum ve siyaset ilikisini doru bir zemine oturtamadklarna deinerek, Türkiyenin demokratiklemesinde HDPnin rolünün çok önemli olduunu ifade etti.

ORTAK AKIL GELTRLMEL

HDP E Genel Bakan Temelli, Diyarbakr ve bölge ölçeinde neler yaplabilecei konusunda DTSOnun ve kendilerinin çalmalar olduunu ve bu çalmalar arasnda güçlü bir ban bulunduunu ifade etti. Ortak akln gelitirilmesinin önemine deinen Temelli, HDP olarak ortak akln ne denli güçlü olduunu 31 Mart seçimlerinde gösterdik. HDPnin stratejisi önemliydi. stanbul seçimlerinde iptalden sonra yeniden bir yant ürettik. stanbulda Kürt halk önemli bir refleks gelitirdi. 23 Haziran sonrasnda Türkiyenin demokrasiye ihtiyacn dile getirmeye devam ettik. Demokrasi olmadan hiçbir sorunumuzu çözemeyeceimizi belirttik. Biz de bir demokrasi ittifak çars yaptk ve bu çarya duyarl yant aldk. Artk Türkiyede ihtiyaç duyulan alanlarda daha çok konuulduunu görüyoruz. Kürt meselesinde çözümsüzlüü dayatarak yol almak mümkün deil. Kürt meselesinin çözümü iktidara braklacak bir mesele deil. Tüm toplumsal kesimlerin ittifak ile yol alnmaldr dedi.

YEN BR ANAYASA çALIMASI BALATTIK

Temelli, yeni bir anayasa için bir çalma balattklarna dikkat çekerek, Anayasa dediimiz ey bir toplum sözlemesidir. Biz de bir çalma balattk ve herkese gidip anlatacaz. Anayasa strateji metnimizi hem yerel hem merkezi anayasa için tüm yaplar kendi içinde tartmal ve fikirlerini belirtmeli. Toplum kendi sözlemesini yaptnda herkesin kendini içinde bulduu, rkç ve tekçi yaklamn ald bir çalma olmal. nsanlarn kendi deerleri ile içinde olduu yereli kendileri yönettii bir dünya arzusu var herkesin. Biz radikal demokrasi anlayna sahibiz. Kurumlara skmayan halk ile tartan bir demokrasi anlay bu. Yarg reformu yeni anayasann en önemli baldr. Türkiyede birçok meselenin kronik hale gelmesinin en önemli sebebi kuvvetler ayl sorunudur. Bugün cezaevlerinde 5 bin HDPli, gazeteciler ve akademisyen var. nsanlar yerinden yurdundan edilmi. 500 bin insan adli kontrol artyla yayor. Sivil topluma bu konularda çok önemli roller düüyor. Bizler mecliste bunlar dile getirdik. Ama meclis vesayet altnda. Herkes için uygun düzenlemeler bile HDPden geldiinde kabul edilmiyor. Tüm bunlara ramen meclis kürsüsünü etkin olarak kullanmaya çalyoruz. Anayasa çalmas ayn zamanda bir bar mücadelesidir. Yanl ekonomi politikalar Türkiyeyi yoksullamaya ve yoksunlatrmaya götürüyor. Ekonomi bir yan ile demokrasi sorunu, bir yan ile de yanl iktisadi kararlar nedeniyle kötü gidiyor diye konutu.

Toplant daha sonra katlmclarn kentin ve bölgenin ekonomisine dair deerlendirme ve soru ve cevaplaryla devam etti.

Ana Sayfaya Git