Temmuz bilançosu!

Güvenlik güçleri temmuzda 137 PKK'lı etkisiz hale getirdi

Haberler 03.08.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl ve Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlnn, ülkenin huzur ve kardeliini bozmaya çalan terör örgütlerine yönelik amansz takibi, güvenlik korucularnn da desteiyle devam ediyor.

Gece gündüz, yamur çamur demeden ehir merkezleri ve krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan güvenlik güçleri, eli kanl terör örgütüne temmuzda da ar darbe vurdu.

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, temmuzda yurt içi ve dndaki hava ve kara operasyonlarnda, 137 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

PKK ve gençlik yaplanmasna yönelik temmuzda birçok ilde gerçekletirilen operasyonlarda, 186 zanl gözaltna alnd, bunlardan 40 tutukland. Güvenlik güçleri, yurt içi ve dnda terör unsurlarn yok etmek için çalmalarn ara vermeden sürdürüyor.

Bu yl ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan PKK mensubu says, 28 Temmuz itibaryla 114e yükseldi.

EHTLERN KANI YERDE KALMADI

Kahraman güvenlik güçleri, Frat Kalkan Harekat bölgesinde 24 Temmuzda bir üs bölgesine intikal halinde olan Kirpi aracna yaplan saldr sonucunda 2 Mehmetçii ehit eden örgüt üyelerine yönelik operasyonlarda, 15 etkisiz hale getirdi.

Krmz bültenle aranan, Avrupaya kaç hazrlndaki PKK/KCK üyesi Piro Karker kod adl Cimit Demir, 29 Temmuzda MTin operasyonuyla Irakn kuzeyinde yakalanarak Türkiyeye getirildi.

nterpolün krmz bültenle arad ve 2009da Ardan örgüte katldktan sonra Tendürek Da krsalndan Irakn kuzeyine geçtii belirlenen terörist Demirin, Irakn kuzeyindeki Hakurk, Gara ve Kandilde örgüt adna faaliyet yürüttüü, 2014te Suriyeye geçerek bir yl süreyle PYD/YPG, son olarak da Kandilde PKK/KCK bünyesinde yer ald tespit edildi.

rnakn Beytüebap ilçesinde 2014te Ziraat Bankasnn para nakil aracn soyan ve Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçundan aranan S.T. isimli örgüt üyesi, eylem için geldii Vanda güvenlik güçlerince yakaland. Kamu kurumlar ve görevlilerine yönelik eylem araynda olduu belirlenen örgüt militan, 10 Temmuzda çkarld mahkemece tutukland.

HAVA HAREKATIYLA AIR DARBE VURULDU

TSK tarafndan 30 Temmuzda Irakn kuzeyindeki Kandil, Gara, Hakurk ve Zap bölgelerinde bulunan ve teröristlerce kullanlan hedeflere yönelik hava harekatyla, barnak, snak ve mühimmat depolar, sözde karargah yerleri ile maaralardan oluan 40a yakn hedef imha edilerek, terör örgütünün söz konusu bölgelerdeki varlna ar bir darbe vuruldu.

MTin, terör örgütü tarafndan Iraktan Türkiyeye gönderilmek istenen el yapm patlayclar imal ettiklerini belirleyerek takibe ald Bar Soydan ve Emrah Yldzer adl PKKnn sözde sabotaj uzman 2 terörist, 16 Temmuzda Duhok krsalnda etkisiz hale getirildi.

Eren-15 Operasyonu kapsamnda, 22 Temmuzda Arnn Patnos ilçesi Kartevin Da bölgesinde HA-SHA destekli operasyonda, aralarnda PKK tarafndan yeni görevlendirilen sözde Erzurum eyalet sorumlusunun da yer ald 3 terörist, silahlaryla etkisiz hale getirildi.

PKK/KCKnn sözde Hakurk lojistik alan sorumlusu Serdar Pir Avesta kod adl Hakan Ate, MT tarafndan 26 Temmuzda etkisizletirildi. Terörist Atein PKKnn yurt içindeki uzantlarndan YDG-H içerisinde örgütün eylemleri ile örgüte katlmlar organize ettii, bölücü örgütün Hakurktaki lojistik faaliyetlerinin sorumlularndan olduu örenildi.

TERÖRST EYLEMLER GÜVENLK GÜçLERNCE ÖNLEND

Suriyeden Türkiyeye kaçak yollarla girdii tespit edilen Suriye uyruklu terörist H.H.C, Ankarada bombal saldr hazrlndayken yakaland. PKK/KCKnn Suriye uzants PYD/YPG içinde eitim ald belirlenen teröristin üzerinde, bombal düzeneklere balanmaya hazr cep telefonu ele geçirildi. Operasyonda gözaltna alnan 6 üpheliden, aralarnda H.H.Cnin de bulunduu 3 kii, 1 Temmuzda tutukland.

Mardinde ise bombal eylem hazrlndaki PKK/KCK mensubu, 30 Temmuzda yol uygulamas srasnda 2 kilogram plastik patlayc ile yakaland.

Ana Sayfaya Git