Terör şehri değil Medeniyet şehri!

Ak Partili Karaaslan'dan çarpıcı yorum; "Diyarbakır'ı biz artık bir terör şehri olarak değil, medeniyetler, peygamberler şehri kimliğiyle ön plana çıkaracak çalışmaları hayata geçiriyoruz"

Haberler 24.12.2016 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan, Diyarbakrn merkez Sur lçesinde balatlan onarm ve yenileme çalmalarn inceledi, esnaf ziyaret etti, çkale toplat yapt. Karaaslan, Diyarbakr biz artk bir terör ehri olarak deil, medeniyetler, peygamberler ehri kimliiyle ön plana çkaracak çalmalar hayata geçiriyoruz. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Karaaslan, merkez Sur ilçesindeki tarihi Hasanpaa Hannda partililerle bir araya geldi. Karaaslan daha sonra Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy ile Gazi Caddesinde esnaf ziyaret etti, vatandalarla görütü. Ulu Cami, Gazi Caddesi ve Yank çar bölgesinde devam eden sokak salklatrma çalmalaryla ilgili incelemelerde bulunan Karaaslan, yapt açklamada, Sur ilçesinin PKKnn terör saldrlar sonucu büyük hasar gördüünü söyledi.

- Hummal bir çalma devam ediyor

Sur ilçesinde yaplan onarm çalmalarn yerinde incelediklerini belirten Karaaslan, Diyarbakrn kalbindeyiz. Surun kalbi Gaziler Caddesindeyiz. Diyarbakrda özellikle son dönemde terör nedeniyle Sur içinde youn olarak yaanm olan ykmn ardndan burada birçok faaliyet e zamanl olarak yürütülüyor. diye konutu. Karaaslan, sosyal ve fiziki anlamda yaplan çalmalarn devam ettiini dile getirerek, u deerlendirmeyi yapt:

Diyarbakr biz artk bir terör ehri olarak deil, Diyarbakr medeniyetler, peygamberler ehri kimliiyle ön plana çkaracak çalmalar hayata geçiriyoruz. Dolaysyla hummal bir çalma devam ediyor. Gerek Kültür Bakanlmz gerek çevre ve ehircilik Bakanlmz tarafndan çalmalar yürütülüyor. Biz de bunun takipçisi olacaz. Hep birlikte Diyarbakra, insanmza en büyük kazanc salayacak projeleri hayata geçireceiz.

- 14 eserin restorasyonu sürüyor

Vali Aksoy da Sur ilçesinde sokak salklatrma çalmalarn sürdürdüklerini vurgulayarak, çevre ve ehircilik Bakanl ile Vakflar Bölge Müdürlüünce Cazibe Merkezleri Program kapsamnda yürütülen çalmalarla Surda 14 tarihi eserin restorasyonunun devam ettiini aktard. Aksoy, bölgenin yeniden inas, turizmde hak ettii noktaya gelebilmesi açsndan bu çalmalarn öneminin altn çizdi.

Terörü hayatmzdan çkaracaz

Karaaslan, merkez Sur ilçesinde bulunan çkale Müze kompleksini ziyaret ederek, müze ve Hz. Süleyman Camisi önünde yürütülen çalmalarla ilgili bilgi ald. Karaaslan, daha sonra çkale Müze kompleksindeki Valilik makamnda Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Diyarbakr ve ilçelerindeki belediyelerde görevlendirilen belediye bakan vekilleri ve kurum müdürlerinin katlmyla, Sur ilçesinin yeniden inasna yönelik düzenlenen toplantya katld.

Toplant öncesi gazetecilere açklama yapan Karaaslan, Diyarbakrn sahabeler ve medeniyetler beii olma kimliinin öne çkarlmas için çok önemli çalmalar yapldn söyledi.

çkalenin 12 bin 500 yllk tarihini yeniden canlandrmay hedeflediklerini dile getiren Karaaslan, Diyarbakrn bir an önce hak ettii günlere geri dönmesi için devletin bütün kurumlaryla e zamanl olarak çaltn vurgulad.

Karaaslan, Terör yakp, ykt. Yok etmeyi amaçlad ama bizler halkmz için daha yaanabilir çevreler ina etmeyi kendimize hedef edindik. Bu çalmalarn sosyal boyutu da var. Yaralar derinlemeden hzla sarlmas noktasnda yaplan çalmalar sürerken bir taraftan da yeniden ihya çalmalar dolaysyla bunlarn e zamanl yürütülmesi çok önemli. diye konutu.

- Sokak salklatrma çalmalar hzla balad

Ben Diyarbakrlym. diyen herkesin tarihi Sur ilçesinde bir mazisi olduuna iaret eden Karaaslan, bu izleri muhafaza ederek gelecee tama iradesiyle çalma yürüttüklerini aktard.

Karaaslan, u deerlendirmeyi yapt: Terör nedeniyle ar hasar alm mahallelerde yaplacak çalmalar ve sokak salklatrma çalmalar hzla balad. Dier taraftan tarihi, kültürel zenginlikleri yok etmeye yönelik gerçekletirilen terör eylemleri neticesinde zarar görmü kültür varlklarmz var. Bunlarn restorasyonuyla ilgili Kültür Bakanlmz hzla devreye girdi, çalmalar balatt. Ayn zamanda Diyarbakrn rekreasyona ihtiyac var. Bunu da destekleyecek bütün projeleri srasyla hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Yeni dönemde terörü hayatn her alanndan tasfiye ettiklerini anlatan Karaaslan, güvenlik önlemleriyle beraber terörle mücadelenin ikinci ayann hayata geçirilen büyük projeler olduunu belirtti.

çidem Karaaslan, 15 Temmuz darbe giriimin ardndan Yavuz Sultan Selim Köprüsünü, stanbulda gerçekleen terör saldrsnn ardndan da Avrasya Tünelini açtklarn dile getirerek, öyle konutu:

Hiçbir karanlk odaa ehrimizi, fikrimizi teslim etmeyeceiz. Gelecek nesilleri onlarn elinden zaten kopardk. Bundan sonra da bütün imkanlar bu konuda seferber ederek inallah terörü hayatmzdan çkaracaz. 23 ilde çok önemli Cazibe Merkezleri Projesi hayata geçiyor. Seferberlik halinde Diyarbakr Sur içi bata olmak üzere bütün bölgede ama genelde tüm Türkiyede önemli çalmalar hayata geçiriyoruz.

- Alandaki çalmalar tamamland

Vali Aksoy da Sur ilçesinin yeniden inasyla ilgili vatandalarla görümelerin çevre ve ehircilik Bakanl uzmanlarnca yapldn belirterek, vatandan tercihini esas alan bir anlayla çalmalarn gerçekletirileceini söyledi.

Sur ilçesinin tarihi ve turistik özelliklerinin korunmas için hassasiyetle korunma amaçl imar plan çerçevesinde çalmalarn yürütüldüüne iaret eden Aksoy, Özellikle Hazreti Süleyman Camisinin karsnda yer alan daha önceki dönemlerde Büyükehir Belediyesi, Valilik ve TOK tarafndan yürütülmekte olan projede son süreçte Büyükehir Belediyesinin konuya ilgi duymamas nedeniyle aksamalar yaamtk. TOK Bakanlnn kamulatrma yetkisini Valilie devretmesi ile bu çalmalar hzlandrld ve bu alandaki çalmalar tamamland, Hazreti Süleyman Camisinin önündeki alan temizlendi. ifadelerini kulland.

Aksoy, söz konusu alann TOK tarafndan rekreasyon alan olarak düzenleneceini kaydederek, o bölgede herhangi bir yaplamann söz konusu olmayacan, bölgenin iyilemesi, güzellemesi adna önemli bir çalmay burada gerçekletireceklerini sözlerine ekledi.

Ziyarete, çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Cumali Atilla, AK Parti anlurfa Milletvekili Eref Fakbaba, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akar ve partililer de katld.

Ana Sayfaya Git