Terör bitsin diye dua edecekler!

Diyarbakır'da "Hazreti Peygamberin İzinde" konulu bilgi yarışmasında dereceye girdikleri için umreye gönderilen öğrenciler terörün bitmesi için dua edecek.

Haberler 22.01.2017 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftülüü ve l Milli Eitim Müdürlüünce 2016da Diyarbakrda Kutlu Doum Haftas etkinlikleri kapsamnda Hazreti Peygamberin zinde konulu bilgi yarmasnda dereceye giren örenciler, umre yapmak üzere kutsal topraklara gönderildi. Umreye gönderilen örenciler terörün bitmesi için dua edeceklerini söyledi.

Diyarbakr merkez ve ilçelerde geçen sene yaplan Hz. Peygamberin zinde adl umre ödüllü Siyer Snavna 62 bin örenci katlm, 40 örenci umre ödülünü kazanmt. Diyarbakr Havalimanndan kutsal topraklara giden 40 örenci için uurlama etkinlii düzenlendi.

ÖRENCLERLE BRLKTE

Etkinlii organize eden Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, Allah yollarn açk etsin. Ülkemizin huzuru, ümmetin huzuru, slam corafyasnda akan kann ve gözyann son bulmas için dualarn bekliyoruz. dedi. Kafilede kendileri için çok önemli 40 kii olduunu belirten liyen, bu yavrularn Peygamber Efendimizin doduu, nübüvvetin geldii, peygamberliini tebli ettii yerleri ziyaret ve ibadet edeceini söyledi. liyen, öyle devam etti:

UMRE YAPACAKLAR

Rabbimiz umreye giden çocuklarmza ve umrecilerimize makbul ve mebrur umreler nasip etsin. Bütün hayat tavaftan ibarettir. Nasl ki kanmz vücudun kabesi olan kalbin etrafnda dolayor, sürekli pompalanp duruyor ise çocuklarmzda dünyann kalbi gibi olan Beytullah tavaf etmek suretiyle oradan geriye dönerken hayatlarna güzellik tayacaklar. Hayatlarna teslimiyet ve slamn güzelliklerini ve Hazreti Peygamberin ahlakn tayacaklar. Allah yollarn açk etsin. Ülkemizin huzuru, ümmetin huzuru, slam corafyasnda akan kann ve göz yann son bulmas için dualarn bekliyoruz.

TERÖR BTSN DYE DUA

Umreye gidenlerden Cemil Özgür lköretim Okulu 7. snf örencisi Muhammed Emir Buday, akrabalarnn kendisinden özel dua istediklerini belirterek çok heyecanl olduunu ifade etti.

Fatih Anadolu mam Hatip Lisesi örencilerinden Tuba çetinkaya da Filistindeki, Gazzedeki, Halepteki, Suriyedeki mazlumlar için yetimler için ve terör olaylarnn bitmesi için dua edeceim. dedi.

Kuran kursu örencisi Furkan Ekin ise umrede savalarn olmamas, çocuklarn ölmemesi ve ve Halepteki çocuklar için dua edeceini aktard.

Örencilerden Muhammed Nur Kalaman, unlar söyledi:

ÜMMETN BRL çN

Televizyonda gördüm oralar Allah nasip etti imdi oraya gidiyoruz. Banglade, Suriye, Filistindeki Müslümanlarn eziyet görmesi bizi üzüyor. Suriyedeki kardelerimiz için, Myanmarda canl canl yaklan kardelerimiz için dua edeceim. Biz Müslüman olmamz sebebiyle dier kardelerimizi düünmemiz gerekiyor.

Ümmeti Muhammed, Türkiye, asker ve polislerimiz içinde dua edeceim. Rabbim teröristleri helak etsin diyen Hacer Kalaman ise genç yata oradaki maneviyat hissetmeye vesile olduklar için organizasyonu düzenleyenlere teekkür etti.

Yeniehir Sezai Karakoç Anadolu Lisesi örencisi Süleyman çakmak da Türkiye için dua edeceini vurgulad. Diyarbakr Havaliman d hatlar terminalinde yaplan uurlamada, dua edildi ve ilahiler okundu. Yaknlarn uurlamaya gelen baz vatandalarn gözyalarn tutamad görüldü. Müftü liyen, umreye giden örencilere hediye çeki verdi.

Ana Sayfaya Git