Terör hayallerini yarım bıraktı

PKK'lılarca Şırnak'ta yol yapımında çalışan işçilere yönelik saldırıda hayatını kaybeden üç gençten geriye hayalleri kaldı.

Haberler 21.07.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröristlerin 2 Temmuzda rnak-Van karayolu ile 3 Temmuz günü rnakn Uludere ilçesindeki yol yapmnda çalan içilere yönelik düzenledii, 5 içinin yaraland saldrlarda 17 yandaki Hasan ke, 19 yandaki Müzbah Cengiz ve 23 yandaki Selman Külte hayatn kaybetti.

Ekmek paras kazanmak, ailelerine destek olmak ya da eitim masraflarn karlamak için aln teriyle çalan içilerden Hasan kenin makine mühendisi olmak istedii, Müzbah Cengizin de evlilik plan yapt örenildi.

- çalmaya gittiler, olunun cenazesiyle döndü

Teröristlerin ilk saldry gerçekletirdii 2 Temmuzda lise 2. snf örencisi olu Hasan ke ile yol yapmnda çalmak için evden çkan 7 çocuk basas Hüseyin ke, olunun cenazesiyle evine döndü.

Saldrnn okunu ve evladn yitirmenin üzüntüsünü yaayan acl baba ke, saldr günü yaadklarn AA muhabirine anlatt.

Ailesinin geçimini salamak için yol yapmnda çaltn, lise örencisi olu Hasann da okullarn tatil olmasn frsat bilerek kendisiyle çalmak istediini söyledi.

Olum, Baba çalmak istiyorum, harçlk biriktireceim dedi. Ben gelmemesini istedim. Ayn 1inde geldi, sonraki gün bu olay yaand. diyen ke, kendisinin i makinesi kullandn, olunun ise makinenin yalamasn ve bakmn yaptn aktard.

Oluna o sabah, Hava scak gelme. dediini anlatan ke, sabah 05.00te uyanp, e gidelim. diyen oluna 06.00da gideceklerini söylediini, saatlerini ayarlayarak, uyanp birlikte ie gittiklerini belirtti.

- O çalmas hala gözlerimin önünde

ke, olunun çalmaya çok hevesli olduunu aktararak, Öleden sonra saldr oldu. Silah sesi duydum. Ar bir ses geldi. Arkamda büyük bir patlama sesi geldi. Benimle olum arasnda 20 metre vard. makinesini durdurup, o tarafa doru kotum. Olumun orada olduunu biliyordum. Onu çardmda uykuda bile olsa hemen kalkyordu. ki defa seslendim, baktm sesi gelmiyor. ifadelerini kulland.

Arkadalarnn kendisini tuttuunu dile getiren ke, teröristlerin bu srada da ate etmeye devam ettiklerini kaydetti.

ke, Bir oför arkadaa, Hasan nerede? dedim. Bana, Benim ve senin evin ykld, Hasan gitti dedi. Beni tutup arabann altna attlar. Yarm saat ate etmeyi sürdürdüler. lk kurun olumun bana isabet etti. O çalmas hala gözlerimin önünde. diye konutu.

Olunun evine ve ailesine bal bir genç olduunu anlatan ke, unlar kaydetti:

Ondan hiçbir gün rahatsz olmadm. Bir melekti, Allah emanetini bizden ald. Ne diyeceimi bilemiyorum. Sürekli, hayalinin makine mühendisi olmak olduunu belirtiyordu. Ona, Doktor, mühendis, hukukçu ol diyordum. O, Hayr baba benim hayalim bu diyordu. makinelerine hevesi vard. Ben çalmasn deil, okul okumalarn istiyordum.

- Kardeinin öldüünü telefonda örendi

Saldrda kardei Müzbah Cengizi kaybeden hsan Cengiz de 9 karde olduklarn, 3 kardeiyle Ankarada inaat ilerinde çaltklarn belirtti.

Cengiz, saldrnn yaand gün Ankarada ite olduunu dile getirerek, Bu srada telefon geldi. Telefonda, Senin kardeini teröristler öldürmü, haberin var m? dediler. Telefon elimden dütü. Sonra buraya geldim. dedi.

Kardeinin i buldukça çaltn anlatan Cengiz, böyle bir ey beklemediklerini aktard.

Cengiz, Kardeim çalp, para biriktirip, askerden döndükten sonra evlenip, bir yuva kurmay hayal ediyordu. Yeni ehliyet almt. Araba almak istiyordu. Millet aç m kalsn, çalmayp ne yapsn? diyerek, teröre tepkisini dile getirdi.

- Ekmei için çalana silah skldn duymadm

Saldrdan yaral kurtulan içilerden Ahmet Kurt, borçlarn ödeyip, ekmek paras kazanmak için yol yapmnda çaltklarn ve saldrya uradklarn söyledi.

Servisle çalmann yürütüldüü bölgeye giderken, emniyet tedbirlerinin alndn vurgulayan Kurt, bir anda ate edilmeye balandn belirtti.

Kurt, kendilerini hemen yere attklarn, atee askerlerin ve korucularn da karlk verdiini aktard.

Yaralanan 3 içinin yannda olduunu anlatan Kurt, Allah bizi korudu. Ben yaral kurtuldum. Arkadalarma seslendim. Sesleri gelmedi. Elimi Müzbah Cengizin kalbine koydum, önce bayldn sandm. Ancak doktor geldiinde kaybettiimizi örendik. ifadelerini kulland.

Evli ve 4 çocuk babas olduunu, evinin borçlarn ödemek için bu ie girdiini kaydeden Kurt, unlar kaydetti:

Ekmei için çalana silah skldn duymadm. Böyle bir ey yapacaklarn hiç düünmedim. imdi ne desem bo. Olan oldu. Bir insan düündüü zaman onlarn nasl olduklarn anlar. Sivil bir insana silah skmak, barbarlktr. Ekmek paramz için çaltk, aln terimizle çaltk. Kimsenin malna göz dikmedik.

Ana Sayfaya Git