Terör ikinci kez vurdu!

Terör yüzünden Sur ilçesindeki evini terk etmek zorunda kalan Murat Güzel, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalıştığı emniyet müdürlüğünde de teröristlerin hain saldırılarının mağduru oldu.

Haberler 14.04.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald alanda PKK mensuplarnca düzenlenen bombal saldrda yaralanan içi Murat Güzelin, geçen yl 4 Kasmda bombal araçla gerçekletirilen saldrdan da yaral kurtulduu ve her 2 saldrda mesai arkadalarn kaybettii ortaya çkt.

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan evli ve 1 çocuk babas Güzel, geçen yl örgüt üyelerinin saldrlar sonucu evini terk etmek zorunda kald.

Terör maduru olduu için KURun Toplum Yararna çalma Program kapsamnda emniyette 6 ay önce ie balayan Güzel, sahip olduu i sayesinde hem evinin geçimini salyor hem de yatalak babasna bakyor.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde önceki gün l Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald alanda terör örgütü PKK mensuplarnca düzenlenen bombal saldrda kolundan ve bacandan yaralanan içi Güzel, tedavi gördüü özel hastaneden taburcu edildi.

PKKnn 4 Kasm 2016da da l Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald bölümde gerçekletirdii bombal araç saldrsnda da yaralanan Güzel, her 2 terör saldrsnda mesai arkadalarn kaybetmenin üzüntüsünü yayor.

Güzel, Sur ilçesinde yaanan terör saldrlarndan dolay evlerini terk ettiklerini dile getirerek, teröristlerin buradaki evlerinin önüne çukur kazdn, patlayc döediini, bu nedenle yatalak babalarn da alarak evden ayrldklarn söyledi.

Surdaki terör saldrlar sonucu evlerinin darmadan olduunu anlatan Güzel, hem kira ödediini hem de yatalak babasna baktn belirtti.

Terör maduru olduu için Toplum Yararna çalma Program kapsamnda 6 ay önce emniyette ie baladn aktaran Güzel, çalma süresinin 2 hafta sonra biteceini kaydetti.

- Patlama annda ok geçirdik

Her 2 terör saldrsnn da çay servisi yaparken meydana geldiini dile getiren Güzel, çalma arkadalarnn bu saldrlarda ehit dütüünü söyledi.

lk saldrda arkada çevik Kuvvet ube Müdürlüünde görevli sivil personel Mehmet Hanefi Boay kaybettiini belirten Güzel, öyle konutu:

Önceki günkü saldrda da sivil personel olarak çalan arkadam Yunus Elaltunterini kaybettim. Patlama annda ok geçirdik, ne yapacamz bilemedik. Bütün duvarlar üzerimize ykld. Yaralanan arkadalarmz vard. Müdahale ettik, hatta hayatn kaybeden Yunus Elaltunterin arkadam ambulansa tadk. Beni de ambulansla hastaneye kaldrdlar. Hastanede arkadamn ehit olduunu örendim.

- Artk kaldramyorum

lk saldrdan sonra psikolojisinin bozulduunu, 1 ay boyunca kendisini toparlayamadn aktaran Güzel, terör nedeniyle önce evlerini sonra da 2 arkadan kaybettiini bildirdi.

ki saldrda beraber çaltm arkadalarm kaybettim. kinci defadr patlamaya ahit oluyorum, çok üzgünüm, artk kaldramyorum. Allah terörü kahretsin. diyen Güzel, PKKnn saldrlarn lanetledi.

- kinci kez Allah kardeimi bize balad

Güzelin babas Mahmut Güzel ise teröristlerin Surdaki evlerini yaktn, saldrlar sonucu olunun 2 defa yaralandn dile getirerek, terör örgütüne tepki gösterdi.

Saldrdan sonra kardeini aradn fakat ulaamadn aktaran Güzelin aabeyi Heybet Güzel de kinci kez Allah kardeimi bize balad. diye konutu.

Diyarbakrda 4 Kasm 2016da, Balar ilçesindeki Emniyet Müdürlüüne ait Terörle Mücadele ve çevik Kuvvet ube Müdürlüklerinin bulunduu ek bina yaknlarnda bomba yüklü araçla saldr gerçekletiren PKKllar, 2si polis 12 kiiyi ehit etmi, 100ün üzerinde vatanda yaralanmt.

11 Nisanda l Emniyet Müdürlüü ek binasna bitiik vaziyette bulunan apartmann bodrum katndan 30 metre kazlan tünele tuzaklanan, RDX, amonyum nitrat, TNT ve mazot ile hazrlanan yaklak 1 ton patlayc ile gerçekletirilen saldrda, 1i polis, 2si sivil 3 emniyet personeli ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git